Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 21:41

Καλαμάτα: Κωνσταντοπούλου κατά κυβέρνησης, δικαιοσύνης και Μπόμπολα επισκεπτόμενη τον κρατούμενο Στρ. Δασκαρόλη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας”, επισκέφθηκε απόψε το βράδυ στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας το Στράτο Δασκαρόλη, που είναι φυλακισμένος εδώ και μια εβδομάδα γιατί δεν πλήρωσε τα διόδια και το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Σε δήλωσή της η Ζ. Κωνσταντοπούλου, μετά τη συνάντηση με το Στρ. Δασκαρόλη, μίλησε για πράξη ανυπακοής και αντίστασης, για σύστημα που θέλει να μας υποδουλώσει όλους, για μεγαλολαμόγια και μεγαλοκαθίκια που κυκλοφορούν ελεύθερα, ενώ επέκρινε τη δικαιοσύνη και εξέφρασε την απορία της που κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μπόμπολας.

Παρουσία του στελέχους της "Λαϊκής Ενότητας" Θανάση Πετράκου, ανέφερε χαρακτηριστικά: 

“Βρίσκομαι εδώ από αυτονόητη υποχρέωση, από αυτονόητο καθήκον να είμαι δίπλα στο Στράτο Δασκαρόλη, τον άνθρωπο που δίνει παράδειγμα και υπόδειγμα ανυπακοής, ευθείας και υπεύθυνης στάσης απέναντι σε ένα σύστημα που θέλει να μας υποδουλώσει όλους. Η μη πληρωμή διοδίων είναι πράξη αντίστασης και ανυπακοής. Ο άνθρωπος αυτός εκθέτει το σύστημα που τον βάζει φυλακή, την ώρα που τα μεγαλολαμόγια, οι μεγαλοολιγάρχες, τα μεγαλοκαθίκια κυκλοφορούν ελεύθερα και βγάζουν τη γλώσσα στους απλούς πολίτες.

Σήμερα είναι ημέρα της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη είναι εκτεθειμένη, γιατί φυλάκισε το Στράτο Δασκαρόλη, την ώρα που κυκλοφορεί ελεύθερα ο Μπόμπολας. Είναι αυτονόητο ότι θα σταθούμε δίπλα σε όποιον αντιστέκεται. Είμαι υπέρ της ανυπακοής και του να μην πληρώνει κανείς χαράτσια, φόρους και εισφορές υποτέλειας. Οι αυτοκινητόδρομοι είναι έρμαια, αντικείμενο εκμετάλλευσης και σύλησης από μεγαλοεργολάβους που είναι υπόλογοι ενώπιον της δικαιοσύνης”.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι δεν μπορείς να πληρώνεις διόδια για δρόμους που είναι σε κατάσταση αδιανόητη εν έτει 2017και για έργα που δεν έχουν γίνει.

Σε ερώτηση αν η ίδια πλήρωσε διόδια για να έρθει στην Καλαμάτα, ανέφερε ότι υπάρχουν κι  άλλες μορφές ανυπακοής, και τελικά απάντησε “δεν τα πλήρωσα”.

Ισχυρίστηκε ότι για τη φυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη “υπάρχει πολιτική και δικαστική ευθύνη. Πολιτική όλων των κυβερνήσεων και καθεστωτική όλων των εξουσιών, της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής”.

Ακόμα, η Ζ. Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι “σήμερα είναι η μέρα επανένωσης των δύο Γερμανιών” και ανέφερε: “Από το 1990 είναι απαιτητές οι γερμανικές οφειλές ύψους 341 δισ. ευρώ. Δεν τα πληρώνει η Γερμανία και η ελληνική κυβέρνηση δεν τα διεκδικεί και κανείς δεν πάει φυλακή και πάνε οι πολίτες που ζητούν ζωή με αξιοπρέπεια και περιεχόμενο”.

Γ.Σ.