Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 18:44

Καταγγελία “Λαϊκής Συσπείρωσης”: Εργολάβοι διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Καταγγελία “Λαϊκής Συσπείρωσης”: Εργολάβοι διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την έντονη αντίδρασή της στις διεκδικήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από εργολάβους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για υπερβατικές εργασίες έργων που υλοποιήθηκαν στο παρελθόν, εκφράζει η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σημειώνει ότι “απαιτείται καθολική εναντίωση στις αισχρές απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων από το εργατολαϊκό κίνημα και τους φορείς του” και πως “το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να έχει πλήρη ενημέρωση των διεκδικήσεων των εργολάβων και προμηθευτών, να έχει καθαρή πολιτική στάση”.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” ενημέρωσε ότι “σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίστηκε σε τρεις από αυτές τις διεκδικήσεις των εργολάβων (κάποιες έχουν δικαιωθεί από τα αστικά δικαστήρια) να δοθεί κάπου 1 εκ. ευρώ (μία για Αρκαδία και δύο για Μεσσηνία). Ενδεικτικά το αμέσως επόμενο διάστημα εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για διεκδικήσεις αναδόχων: 44 εκ. ευρώ συν τόκους πέντε χρόνων για το δρόμο Γαργαλιάνοι-Ρωμανός, 2,5 εκ. ευρώ συν τόκους στο δρόμο Ναύπλιο-Λυγουριό και 4,3 εκ. ευρώ συν τόκους για το αποχετευτικό δίκτυο στο Γύθειο”.

Ανέφερε ότι “οι εταιρείες έχουν στα χέρια τους ένα ισχυρό νομικό οπλοστάσιο που έχει ψηφιστεί από τις αστικές κυβερνήσεις, στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε., το οποίο θωρακίζει και αποθρασύνει τους επιχειρηματικούς ομίλους”.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” επέρριψε πολιτικές ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τις προηγούμενες κυβερνήσεις και την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου και υποστήριξε: “Η αιτία βρίσκεται στον τρόπο κατασκευής των έργων. Βρίσκεται στην ανάθεση προμηθειών κι έργων σε ιδιώτες, που με τις διαρκείς αναβολές και χρόνιες καθυστερήσεις ολοκλήρωσης έργων και διαδικασιών, αποτελούν τρόπο διοχέτευσης εκατομμυρίων ευρώ μέσα από εργολαβικές συμβάσεις, σε διάφορες εταιρείες, όχι μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά σε όλο το Δημόσιο. Αυτές τις ληστρικές διεκδικήσεις εκατομμυρίων ευρώ των εργολαβικών εταιρειών καλούνται τελικά να τις πληρώσουν οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες”.


NEWSLETTER