Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 18:59

Διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

 

Συλλαλητήριο οργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Πέμπτη στις 7 το βράδυ, στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του Μετώπου “ενάντια στη νέα επίθεση για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης”.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος που ενημέρωσε για το συλλαλητήριο και τις διεκδικήσεις, αναφέρθηκε και στις απολύσεις του συμβασιούχου εργαζόμενου στο Δήμο Καλαμάτας και της εργαζόμενης στο ξενοδοχείο "Horizon Blu".

“Δίνουμε τη δική μας απάντηση για το απεργιακό δικαίωμα, απέναντι στον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης”, είπε ο κ. Κουφαλάκος. Καταφέρθηκε κατά της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την αντίδραση του ΠΑΜΕ στην εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Οσον αφορά τις διεκδικήσεις, ζήτησε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ, κατάργηση όλων των αντιμνημονιακών νόμων και αγώνα κατά των πλειστηριασμών για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Χαρακτήρισε παράνομη και καταχρηστική την απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, κάνοντας λόγο για “προσωπική παρέμβαση του δημάρχου, χωρίς να περάσει από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο”. Υποστήριξε ότι ο συμβασιούχος απολύθηκε γιατί ήταν εμψυχωτής στην κινητοποίηση των συμβασιούχων και ξεσήκωνε τους συναδέλφους του. Ανέφερε ότι για την ίδια κινητοποίηση διώκεται και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, για το βυτιοφόρο που τοποθετήθηκε μπροστά από τα συνεργεία και δεν επέτρεψε στα απορριμματοφόρα να βγουν για να μαζέψουν τα σκουπίδια, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Ο κ. Κουφαλάκος τάχθηκε κατά της ανακοίνωσης του "Horizon Blu" που δήλωνε ότι σέβεται τη συνδικαλιστική δράση. Υποστήριξε ότι "δεν ισχύει τίποτα απ’ αυτά”, ανέφερε πως η εργαζόμενη είχε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και χαρακτήρισε παράνομη την απόλυσή της. Είπε ότι είχε επιχειρηθεί να την απολύσουν και το καλοκαίρι και πως απολύθηκε λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, ενώ ενημέρωσε πως ετοιμάζουν ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή.

Γ.Σ.


NEWSLETTER