Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 16:47

ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Καλαμάτας κατά δηλώσεων Δαβάκη για τσιγγάνους

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Καλαμάτας κατά δηλώσεων Δαβάκη για τσιγγάνους

Τον αποτροπιασμό της για τις ρατσιστικές δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας της Ν.Δ. Θ. Δαβάκη σχετικά με τους τσιγγάνους εκφράζει η Οργάνωση Μελών Δυτικής Πόλης Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση υπενθυμίζει τη θέση της για τον τερματισμό του γκέτο των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η οργάνωσή μας έχει τοποθετηθεί στο πρόσφατο παρελθόν με ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο κι έχει προσκαλέσει τους αρμόδιους φορείς για την ανάγκη ύπαρξης ενός τοπικού σχεδίου δράσης, με σκοπό τον άμεσο τερματισμό λειτουργίας του γκέτο της Αγίας Τριάδας. Σχέδιο το οποίο πρέπει να βασίζεται στην ουσιαστική στήριξη των μετακινούμενων τσιγγάνων, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αποδυνάμωση του πολιτικού, κοινωνικού και χωροταξικού αποκλεισμού που υφίστανται οι συνδημότες μας Ρομά που ζουν στην περιοχή, αλλά και των ευπαθών κατοίκων της”.

Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “η στοχοποίηση και κατηγοριοποίηση συμπολιτών μας είναι απαράδεκτο φαινόμενο κι επικίνδυνο για την δημοκρατία. Υπερασπιζόμαστε πολιτικές μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η κοινωνική συνοχή κι ακυρώνουν στην πράξη απαράδεκτες ρατσιστικές αντιλήψεις σαν κι αυτές που εξέφρασε ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. κ. Δαβάκης. Αλλη μια φορά διαπιστώνουμε πως τις πολιτικές μας τις χωρίζει το χάος”.


NEWSLETTER