Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 09:02

Ο ξυλοδαρμός Κωνσταντινέα ευκαιρία για να τα βάλουν με τη Ν.Δ.;

Γράφτηκε από τον

 

Υπαινιγμούς ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για τη θεωρία των Πρεσπών εκτρέφει τη μισαλλοδοξία και άρα οδηγεί σε αντιδημοκρατικές εκτροπές, όπως ο ξυλοδαρμός του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα, διατύπωσαν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ουσιαστικά οι δύο πολιτικοί άνδρες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στην Καλαμάτα επιχείρησαν να συνδέσουν την επίθεση στον κ. Κωνσταντινέα με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι και ο ίδιος ο κ. Κωνσταντινέας κράτησε αποστάσεις από αυτή τη θέση, καταδικάζοντας απερίφραστα τη βία των άκρων και ζητώντας να δημιουργηθεί ενιαίο μέτωπο κατά του φασισμού. Μετριοπαθή στάση τήρησαν επίσης τόσο η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης που αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της δημοκρατικής συνεργασίας που έχει ο ίδιος με τους δημάρχους της Μεσσηνίας που είναι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, τόσο ο κ. Κατρούγκαλος αλλά κυρίως ο κ. Σκουρλέτης, ενώ μιλούσαν για την ανάγκη συνεργασίας των δημοκρατικών κομμάτων, δεν έχασαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν τη Νέα Δημοκρατία για το "νέο διχασμό". Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης είπε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του: "Σημασία έχει να μην μείνουμε στα λόγια. Και θα ήθελα να αναφερθώ κυρίως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία. Χαιρετίζω πράγματι το γεγονός ότι αισθάνθηκε από τις πρώτες ώρες την ανάγκη να καταγγείλει αυτό το γεγονός. Αλλά θέλω να θέσω κάποιους προβληματισμούς και κάποια ερωτήματα. Οταν ασκούν πολιτική σε θέματα που έχουν διαφορετική πολιτική και την ασκούμε με έναν τέτοιο τρόπο ώστε ουσιαστικά να αποτελεί η πολιτική φυτώριο για μισαλλόδοξες πρακτικές, τότε θα πρέπει να επανεξετάσουμε τα όρια αυτής της πολιτικής. Θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος. Είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα αυτή τη στιγμή. Είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, το Μακεδονικό Ζήτημα. Δεν θέλω να πω τίποτα επί της ουσίας. Θέλω να πω όμως ότι όταν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίζουν τους Ελληνες σε πατριώτες και προδότες, τότε τρέφουν το δέντρο της μισαλλοδοξίας, του διχασμού και της εμφυλιοπολεμικής λογικής που τροφοδοτεί τέτοιου είδους φαινόμενα. Θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του".

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κατρούγκαλος είπε για το ίδιο θέμα: "Οσοι μιλούν για προδοσία για το θέμα των Πρεσπών, πρέπει να ντρέπονται και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης. Και είναι δυστυχώς αυτοί και στη Νέα Δημοκρατία με αυτό τον περίεργο γάμο νεοφιλελευθερισμού και Ακροδεξιάς που έχει δημιουργήσει ο κ. Μητσοτάκης".

Θ.Λ.