Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 09:11

Σε διαρκή άνοδο ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με Παπδημούλη - Θεωνά

Γράφτηκε από την
Σε διαρκή άνοδο ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με Παπδημούλη - Θεωνά

«Τα ψηφοδέλτια μας τόσο στη Μεσσηνία όσο και σε όλη την Ελλάδα θα είναι ανανεωμένα, ενωτικά και εμπλουτισμένα από νέα πρόσωπα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη συσπείρωση της Αριστεράς, παρά την αρνητική στάση που κρατούν απέναντί μας το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά».
Τα παραπάνω δήλωσε προχθές από την Καλαμάτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, λίγο πριν από την ομιλία του στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου Μεσσηνίας.
«Οι εκλογές αυτές θα γίνουν και θα έχουν μια ιδιομορφία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα "κατέβουν" στην ουσία με ένα κοινό πρόγραμμα, αφού από κοινού συμφώνησαν στο μνημόνιο ΙΙ, που δεσμεύει τη χώρα μέχρι το 2016. Η τρόικα έχει στόχο να γίνουν και νέες μειώσεις μισθών, στο πρότυπο της Κροατίας, μιας χώρας που δεν είναι καν στην Ευρωζώνη. Το κεντρικό δίλημμα είναι: Συνεχίζουμε στο δρόμο του μνημόνιο, ή θα ανοίξουμε ένα δρόμο με μια νέα πλειοψηφία, μια ενωμένη Αριστερά που θα βγάλει τη χώρα από το σπιράλ του θανάτου; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια διαρκή ανοδική πορεία, κάνει την πιο συνεπή αντιπολίτευση, καταθέτει προτάσεις και επιδιώκει τη συσπείρωση. Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι πρωτοβουλίες για ενότητα ακόμα κι αν η κ. Παπαρήγα και ο κ. Κουβέλης συνεχίσουν να αρνούνται, για τους δικούς τους λόγους. Ηρθε η ώρα για την πλειοψηφία στην Αριστερά. Αν όχι τώρα, πότε;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.
Σχολίασε ακόμη πως εδώ και 2 εβδομάδες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν εξαπολύσει μια  λυσσαλέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, με δόσεις συκοφαντίας και προβοκάτσιας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει χρόνια τώρα τα πυρά, γιατί είναι η δύναμη που παλεύει για τη συσπείρωση της Αριστεράς. Είμαστε η πιο ενωτική δύναμη γιατί έχουμε 11 συνιστώσες» συνέχισε ο Γιάννης Θεωνάς, μέλος της Γραμματείας του κόμματος, και αναφέρθηκε έπειτα στη στάση του Αντώνη Σαμαρά:
«Ο κ. Σαμαράς δεν ξέρει αν είναι κυβέρνηση ή αντιπολίτευση. Στις 28 Φλεβάρη εκδόθηκε μια πράξη του υπουργικού συμβουλίου που ανατρέπει 5 άρθρα του Συντάγματος και αυτό το ψήφισαν και ο ίδιος και οι βουλευτές του. Κάθε 3 μήνες θα παίρνονται νέα μέτρα. 11,5 δισ. ευρώ θα κληθεί πάλι να τα πληρώσει ποιος; Ο λαουτζίκος. Δεν αντέχει ο κόσμος. Εμείς θέλουμε να σταματήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά. Υπάρχει τρόπος να αυξηθούν τα έσοδα, δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Χρειάζεται δημοσιονομικό νοικοκύρεμα» συμπλήρωσε ο κ. Θεωνάς.


NEWSLETTER