Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 12:03

Κίνδυνο περιβαλλοντικής υποβάθμισης σε Βλαχέρνα, Παναγίτσα και Μαίναλο καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Γράφτηκε από την
Κίνδυνο περιβαλλοντικής υποβάθμισης σε Βλαχέρνα, Παναγίτσα και Μαίναλο καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης ορεινής περιοχής του Μαίναλου από παρεμβάσεις που απειλούν την οικολογική ισορροπία της, με "επιχειρηματικό - αναπτυξιακό" μανδύα.

Δημιουργούνται βιοτεχνικές, βιομηχανικές ή τουριστικές μονάδες ή και αυθαίρετα που περιφρονούν οποιαδήποτε ανάγκη χωροθέτησης, παραβιάζουν τους ελάχιστους κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας, καταστρέφουν το δάσος, απαξιώνουν εκτάσεις υψηλής γεωργικής αξίας, ρυπαίνουν ποτάμια και υπόγεια ύδατα, βιάζουν την αισθητική του τοπίου και των παραδοσιακών "παραμαινάλιων" οικισμών. Τέτοιας φύσης ζητήματα και με σημαντικές επιπτώσεις, είναι και τα συζητούμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης θέματα τόσο για τη δημιουργία μονάδας σκυροδέματος (μπετόν) στην είσοδο της Βλαχέρνας όσο και για την τυροκομική επιχείρηση στην Παναγίτσα.

Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει μακρύ ιστορικό διαμάχης οικονομικών συμφερόντων με τις τοπικές κοινωνίες. Προκαλεί απορία η πολιτική της Δημοτικής αρχής της Τρίπολης που αμφισβητεί, χρόνια μετά, αποφάσεις προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων (πρώην Δήμου Λεβιδίου) για το ίδιο θέμα, που στο όνομα της επιχειρηματικότητας αρνείται να σταθμίσει τους κινδύνους για το περιβάλλον και την αγροτοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Απομένει η αντίσταση των κατοίκων και των κοινωνικών τους οργανώσεων και φορέων. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται αποφασιστικά στον αγώνα τους για την προστασία του περιβάλλοντος, για να ζήσουν οι άνθρωποι, τα χωριά μας, τα δάση και τα ποτάμια της ορεινής Αρκαδίας.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


NEWSLETTER