Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 13:14

Γόντικας κατά Τατούλη για “αμαρτωλά έργα”

Γράφτηκε από την
Γόντικας κατά Τατούλη για “αμαρτωλά έργα”

Επίθεση κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ εξαπέλυσε από την Τρίπολη ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας.

«Νωρίς ξεκίνησε ο κ. Τατούλης την προεκλογική του εκστρατεία. Με μια αποτυχημένη φιέστα στο Μέγαρο Χορού στη Καλαμάτα (για το οποίο δόθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ μόνο από το ΕΣΠΑ, συνολικά πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ) ήρθε να μας πει ότι έγινε και γίνεται κοσμογονία έργων στη Πελοπόννησο» δηλώνει ο κ. Γόντικας - ενώ για τα αμαρτωλά έργα του ΕΣΠΑ (όπως τα χαρακτηρίζει) αναφέρει:

«Ξέχασε να μας πει ο κ. Τατούλης κάτι για τα αμαρτωλά έργα στην Πελοπόννησο, που είναι μάλιστα ενταγμένα και στο ΕΣΠΑ, για το Γαργαλιάνοι - Ρωμανός που κόστισε από το ΕΣΠΑ μόνο μέχρι τώρα, ένας δρόμος 11 χλμ., 37,7 εκατομμύρια ευρώ και υπάρχουν διεκδικήσεις του εργολάβου εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ξέχασε να μας πει για το Σκούρα - Πυρί που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, κόστισε 15 εκατομμύρια ευρώ κι ο πρώτος εργολάβος που παρουσίασε ότι έχει φτιάξει τη γέφυρα στον Ευρώτα τσέπωσε 5,5 εκατομμύρια ευρώ κι έγινε καπνός.

Ξέχασε να μας πει για τις αμαρτίες στα έργα στη Μακρυνάρα, στην παράκαμψη Βουτιάνων, στα λιμάνια του Αστρους και του Ναυπλίου, στο Κουμπίλα - Λουλούδι, στο Γύθειο - Αρεόπολη, έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό».

Ο κ. Γόντικας υποστηρίζει ότι διατίθενται εκατομμύρια ευρώ για «φρου φρου κι αρώματα»:

«Την ίδια ώρα που δεν δίνεται ευρώ από το ΕΣΠΑ για τέτοια έργα κάλυψης των λαϊκών αναγκών, δίνονται 19,2 εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις πλατειών και πεζοδρομίων, 15,4 εκατομμύρια ευρώ για ιερούς ναούς, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για λιμάνια για να πιάνουν κρουαζιερόπλοια, μαρίνες για να δένουν τα γιοτ οι σκαφάτοι.

Ξέχασε ο κ. Τατούλης να μας πει, πού πήγαν τα 6 πακέτα ύψους 9,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ μόνο, για τη "Μυθική Πελοπόννησο" και την τουριστική προβολή, πού πήγαν και πότε έγιναν οι 16 δράσεις 5,2 εκατ. ευρώ για την απασχόληση, που πήγαν τα 5,2 εκατ. ευρώ για τη Συμβουλευτική(!) και Τεχνική(!) Υποστήριξη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για το ΕΣΠΑ».


NEWSLETTER