Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 09:21

Σύγκρουση δύο ισχυρών τάσεων: Μεταξύ Κοσμόπουλου και Πατσαρίνου ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα

Σύγκρουση δύο ισχυρών τάσεων: Μεταξύ Κοσμόπουλου και Πατσαρίνου ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα

 

Λίγο πριν την απόφασή του για τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει στο Δήμο Καλαμάτας, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις. Η μία είναι να στηριχθεί μια ευρύτερη υποψηφιότητα ανοιχτή στην κοινωνία σε προοδευτική κατεύθυνση, στο πλαίσιο της συνεργασίας, όπως έχει αποφασίσει κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ για όλη την Ελλάδα. Η δεύτερη που φαίνεται να έχει δυναμική, είναι να επιλεγεί κομματική υποψηφιότητα, αφήνοντας στην άκρη τη γενική κατεύθυνση του κόμματος.

Στη δεύτερη αυτή τάση ο υποψήφιος που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι ο Νίκος Πατσαρίνος, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα”, της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χρόνια πολιτικός μηχανικός στο δήμο, που βρίσκεται σε υπηρεσιακή διένεξη με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, με το γνωστό θέμα της καθαίρεσής του από τη θέση του προϊσταμένου.

Στην πρώτη τάση μετά την αναμονή στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρου, για την οποία υπάρχει καθυστέρηση και δεν φαίνεται να προχωράει, τοπικά στελέχη βλέπουν πιο πιθανή κι εφικτή συνεργασία και στήριξη στον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Κοσμόπουλο. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα φαίνεται να προκρίνεται από κείνη του Βασίλη Τζαμουράνη (παρά τις κάποιες θετικές απόψεις), για τον οποίο υπάρχουν αντιδράσεις από τοπικά στελέχη.

Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου είναι πολύ πιθανό να έχει επιλεγεί ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα.

Γ.Σ.