Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 10:07

Η Μεσσήνια Ιωάννα Καλαντζάκου υποψήφια με Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

 

Η καταγόμενη από τη Μεσσηνία, πρώην αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννα Καλαντζάκου, θα είναι υποψήφια στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και η υποψηφιότητά της αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη μαζί με τις υποψηφιότητες 29 ακόμα γυναικών και  30 νέων κάτω των 40 ετών.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνει τρία χρόνια στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα 30 γυναικών και 30 νέων δίνει το πολιτικό στίγμα για την ανανέωση σε επίπεδο προσώπων,

Η Ιωάννα Καλαντζάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι κόρη του δικηγόρου Χρήστου Καλαντζάκου. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Αλέξανδρου Τσατσαρώνη. Απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά.

Είναι μαχόμενη δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και ειδικεύεται στο Εμπορικό, Πτωχευτικό και Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο.
Εκλέγετο σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.) από το 1990 μέχρι και το 2017. Ηταν πάντα μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) και κατά τις τριετίες 2002-2005 και 2011-2014 ήταν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. στις περισσότερες ειδικές επιτροπές του. Διετέλεσε μέλος του προεδρείου του Δ.Σ.Α. ως ταμίας κατά την τριετία 2005-2008, ως γενική γραμματέας κατά την τριετία 2008-2011, ως Β’ αντιπρόεδρος κατά την τριετία 2011-2014 και ως Α’ αντιπρόεδρος από το 2014 μέχρι και το 2017. Ηταν επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εκφρασης. Υπήρξε μέλος του τελευταίου (2007- 2009) Δ.Σ. των Ολυμπιακών Αερογραμμών Α.Ε.

Ηταν υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές το 1994, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του 2009 και υποψήφια ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2014.
Εν ενεργεία μέλος και αντιπρόεδρος επί σειρά ετών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Κατά τη διετία 2005-2007 συμμετείχε στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα. Εχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων καθώς και άλλων επιστημονικών σωματείων και φορέων. Μέλος Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ.Σ.Α. και από το 2011 επικεφαλής του Β’ Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ.Σ.Α. Εχει δημοσιεύσει επιστημονικές γνώμες και άρθρα σε νομικά περιοδικά και στον ημερήσιο Ττύπο επί διαφόρων νομικών θεμάτων, κυρίως εμπορικού, πτωχευτικού, ποινικού, εργατικού δικαίου καθώς και επί των νομοθετικών εξελίξεων αναφορικά με το Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτέλεσης και Εξυγίανσης Επιχειρήσεων. Τέλος έχει εκφωνήσει ομιλίες σε σχέση με την ερμηνεία ειδικών νομοθετημάτων για τη ρύθμιση οφειλών μικρών επιχειρήσεων, ρύθμιση “κόκκινων” δανείων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων κ.ά., καθώς και σχόλια επί σχεδίων Π.Δ. όπως π.χ. για τη ρύθμιση του επαγγέλματος του διαχειριστή αφερεγγυότητας.