Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 09:46

Ευρεία ανοιχτή υποψηφιότητα αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για Καλαμάτα

Σε στήριξη ευρείας ανοιχτής υποψηφιότητας και όχι κομματικής, προσανατολίζεται τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, η συγκεκριμένη προοπτική φαίνεται να κερδίζει έδαφος, καθώς είναι αυτή που ανταποκρίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας, που έχει αποφασίσει κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ για όλη την Ελλάδα.

Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, καμία απόφαση σε κεντρικό επίπεδο για κομματική υποψηφιότητα και στήριξη στον Νίκο Πατσαρίνο, όπως είχε ακουστεί το προηγούμενο διάστημα. Η καθυστέρηση στην απόφαση στήριξης στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου απομακρύνει, αν δεν έχει ήδη ακυρώσει, το ενδεχόμενο κομματικής υποψηφιότητας.

Η προοπτική στήριξης σε ευρεία υποψηφιότητα, με προοδευτική κατεύθυνση, υποστηρίζεται και από τα περισσότερα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που εκτιμούν ότι μια τέτοια προοπτική δίνει τη δυνατότητα νίκης στο Δήμο Καλαμάτας.

Το πιο πιθανό σενάριο, με βάση τις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί, είναι η στήριξη στον Βασίλη Κοσμόπουλο, ενώ λιγότερα θετικά σχόλια ακούγονται για την Τόνια Κουζή, και η περίπτωση του Βασίλη Τζαμουράνη δεν φαίνεται να έχει υποστηρικτές. Αυτό, όμως, δεν αποκλείει πρόσωπα φιλικά προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιοι και στους τρεις συνδυασμούς.

Εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα, μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Γ.Σ.