Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 17:04

Γόντικας κατά Τατούλη και Νίκα για τον πολιτισμό

Γράφτηκε από την
Γόντικας κατά Τατούλη και Νίκα για τον πολιτισμό

Τους ανθυποψηφίους του περιφερειάρχες Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και Παναγιώτη Νίκα κατηγορεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας για λογική κέρδους στον πολιτισμό.

Με αφορμή την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Φιλουμένα Μαρτουράνο” στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας που παρακολούθησε, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια δίνει “πολλά συγχαρητήρια στους ερασιτέχνες ηθοποιούς και στο Δ.Σ. της ομάδας για την εκπληκτική παράσταση που παρουσίασαν και αναφέρει: “Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και ιδιαίτερα οι θεατρικές ομάδες της Καλαμάτας παρουσιάζουν μια πολύ σημαντική δημιουργία και αυτό αποτελεί ένα θετικότατο γεγονός. Το έργο αυτό παρουσιάζεται από το μεράκι και τις θυσίες όλων όσοι εμπλέκονται”.

Επικρίνοντας τους Π. Τατούλη και Π. Νίκα, παρατηρεί πως “την ίδια ώρα η Περιφέρεια και οι δήμοι είναι απόντες από αυτή τη δημιουργία. Η Περιφέρεια δίνει ευτελή ποσά για τον πολιτισμό, π.χ. για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας την ίδια ώρα που δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή και τους τουριστικούς ομίλους. Ο Δήμος Καλαμάτας επιβαρύνει τις θεατρικές ομάδες με υψηλό κόστος για την πραγματοποίηση των παραστάσεων και διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τα δίδακτρα για τις σχολές της “Φάρις”. Βαδίζουν και οι δύο υποψήφιοι Τατούλης-Νίκας στην ίδια λογική του κέρδους, της ανταποδοτικότητας που υποβαθμίζει τον πολιτισμό, ιδιαίτερα τον ερασιτεχνικό και θέτουν ως προτεραιότητα το μονόδρομο της τουριστικής προβολής για υψηλά βαλάντια”.

Ο κ. Γόντικας καλεί τους ανθρώπους του πολιτισμού “να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που θέτουν ως προτεραιότητα τον πολιτισμό, τη νεανική δημιουργία και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου”.


NEWSLETTER