Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 13:13

Ομιλία Παναγιωταρέα σε γυναίκες της ΝΔ στην Καλαμάτα: “Το brain drain υποθηκεύει το μέλλον της χώρας” (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ομιλία Παναγιωταρέα σε γυναίκες της ΝΔ στην Καλαμάτα: “Το brain drain υποθηκεύει το μέλλον της χώρας” (φωτογραφίες)

“Το brain drain (διαρροή επιστημονικού δυναμικού) υποθηκεύει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας”, παρατήρησε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελένη Παναγιωταρέα, σε εκδήλωση των γυναικών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος, στην Καλαμάτα, προχθές το βράδυ.

Στην εκδήλωση στο πιάνο - μπαρ “Αναΐς”, παρουσία της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Γεωργίας, η κ. Παναγιωταρέα ανέφερε ότι “χωρίς πρόγραμμα η «ολιγαρκής αφθονία» του κ. Τσίπρα θα παραμείνει η σημερινή ολιγαρκής λιτότητα” και σημείωσε: “Η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένες προτάσεις: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις απασχόλησης. Δεν θέλουμε απλά να γυρίσουν πίσω οι νέοι μας. Θέλουμε να γυρίσουν και να τους αξιοποιήσουμε, να μεταφέρουν σε σταθερό πλαίσιο τις νέες τάσεις στην επιστήμη και την εργασία”.

Σε χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαμάτας της Ν.Δ. Αντζελα Σκλήκα παρατήρησε πως “το φαινόμενο της φυγής του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό, ασφαλώς προϋπήρξε της κρίσης, αλλά κατά τη διάρκειά της εντάθηκε και ιδιαίτερα επιδεινώθηκε εξαιτίας των ιδεοληπτικών και καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πρόκειται για ένα ανυπολόγιστο και σε μεγάλο βαθμό αθέατο κόστος, που υπονομεύει σημαντικά τις πιθανότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας”.

 


NEWSLETTER