Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 17:05

Κύκλος διαλόγου από τον Μενέλαο Γερονικολό

Γράφτηκε από την
Κύκλος διαλόγου από τον Μενέλαο Γερονικολό

Εναν νέο τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με τον πολιτικό αποτέλεσε η πρώτη πολιτική εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής Μενέλαου Γερονικολού, χθες στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για την απαρχή ενός συστηματικού κύκλου διαλόγου, που επιχειρεί να ανοίξει ο Μεν. Γερονικολός με την κοινωνία της Μεσσηνίας, προκειμένου να καταγραφούν, να αναδειχθούν, αλλά και να προταθούν λύσεις από τους ίδιους τους πολίτες στα μεγάλα και μικρά προβλήματα του τόπου μας.

Με τον κύκλο εκδηλώσεων «Ελάτε να συζητήσουμε» ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΚΙΝΑΛ επιχειρεί να ενδυναμώσει ουσιαστικά τη φωνή του απλού πολίτη, δίνοντάς του τη δυνατότητα να γίνει συνδιαμορφωτής της πολιτικής πρότασης του κ. Γερονικολού για το παρόν και το αύριο του νομού, η οποία θα κατατεθεί εν όψει των βουλευτικών εκλογών.

Η συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τουλάχιστον στις πρωτεύουσες όλων των δήμων της Μεσσηνίας, είναι δημόσια και έχει στόχο την καταγραφή των πραγματικών προβλημάτων της Μεσσηνίας, αλλά και των πιθανών λύσεων. Οι προτάσεις, που θα κατατεθούν στο δημόσιο διάλογο, αφενός θα αποτελέσουν τη βάση της πολιτικής πρότασης του κ. Γερονικολού και αφετέρου θα λειτουργήσουν ως έναυσμα για την εξεύρεση λύσεων, όπου είναι δυνατόν, άμεσα. Φιλοδοξία του είναι να στήσει μια ουσιαστική γέφυρα επικοινωνίας του πολίτη με τον πολιτικό, να δώσει ουσιαστικό βήμα στον πολίτη του τόπου μας.

«Είμαστε μπροστά σε μια καινοτόμα διαδικασία, που όλοι μαζί καλούμαστε να της δώσουμε πολιτικό περιεχόμενο», σημείωσε κατά τη διάρκεια της εισαγωγής του ο κ. Γερονικολός, στην πρώτη εκδήλωση. «Στόχος μας είναι να αποφύγουμε παλιές πρακτικές, να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης απευθείας με τον πολίτη. Θέλουμε ο πολίτης να είναι ενεργός, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του διαλόγου, να προτείνει, να αναδεικνύει, να πάρει τις τύχες του τόπου μας στα χέρια του», πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής και συνέχισε: «Δεν θέλουμε απλά να ακούσουμε τους πολίτες, θέλουμε να τους κάνουμε συμμέτοχους, συνδιαμορφωτές της πολιτικής μας πρότασης για το αύριο του τόπου μας». Υπογράμμισε πως «για εμάς γνήσια προοδευτικό είναι ό,τι προκαλεί στον πολίτη δημοκρατική διέγερση. Οι εκδηλώσεις, τις οποίες εγκαινιάζουμε σήμερα, έχουν αυτόν ακριβώς τον στόχο. Να ενεργοποιήσουν τους πολίτες. Σε μια εποχή που ο “δεξιός” κυνισμός συγκρούεται με τον “αριστερό” λαϊκισμό είναι αναγκαίο εμείς, οι πραγματικά προοδευτικοί πολίτες, να δώσουμε την απάντησή μας».


NEWSLETTER