Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 09:04

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις στα τοπικά όργανα: Τα νέα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Σε εξέλιξη οι συζητήσεις στα τοπικά όργανα: Τα νέα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεσσηνία

 

Χαρίτσης, Πατσαρίνος και Κοντούλη είναι τα καινούργια ονόματα που “παίζουν” για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, στις ερχόμενες κρίσιμες εκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε”, συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία, στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το πρώτο κρίσιμο στοιχείο είναι αν θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Το θέμα αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει τις αποφάσεις, στην οποία προεδρεύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συμμετέχει ο ίδιος ο κ. Χαρίτσης.

Σε πρόσφατη συνάντηση στη Ν.Ε. Μεσσηνίας ήταν καθολική η άποψη στελεχών και μελών πως ο Μεσσήνιος στην καταγωγή υπουργός πρέπει να είναι ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του νομού. Γιατί, όπως τονίστηκε, χαίρει μεγάλης εκτίμησης και η συμμετοχή του θα δώσει το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Το όνομα του υπουργού “παίζει” και για τη Β’ Αθηνών, στον Νότιο Τομέα, καθώς είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους υπουργούς στο κόμμα και στην κοινωνία.

Το δεύτερο όνομα νέου υποψηφίου που συζητήθηκε ήταν του Νίκου Πατσαρίνου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Εκφράστηκαν θετικές απόψεις και πιθανότατα ο κ. Πατσαρίνος θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

Το τρίτο όνομα που ακούστηκε ήταν της υποψήφιας ευρωβουλευτή Ιωάννας Κοντούλη, με μεσσηνιακή καταγωγή, που προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους. Οι πληροφορίες μιλούν για κλίμα αποδοχής και θεωρείται πως μπορεί να είναι η δεύτερη υποψηφιότητα γυναίκας, μετά τη βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη.

Μεταξύ των ονομάτων που έπεσαν στο τραπέζι ήταν και αυτό του υποψήφιου ευρωβουλευτή - αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιώργου Πετρόπουλου, που κατάγεται από το Αμπελόφυτο.

Ως τρίτη γυναίκα ακούστηκε η συντονίστρια της Νομαρχιακής Μαρία Βεργινάδη, που εκλέγεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με το συνδυασμό του Γιώργου Δέδε. Πιο πιθανό είναι το σενάριο η τρίτη γυναίκα να προέρχεται από την Τριφυλία.

Να επισημανθεί ότι την επανεκλογή του θα διεκδικήσει ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ ο έτερος βουλευτής του νομού, υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στον Βόρειο Τομέα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER