Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 09:18

Ωρα μηδέν για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ - Η καθυστέρηση δημιούργησε ενοχλημένους

Γράφτηκε από την
Ωρα μηδέν για το  ψηφοδέλτιο της ΝΔ - Η καθυστέρηση δημιούργησε ενοχλημένους

 

 

Σήμερα, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, ή το αργότερο αύριο (αφού μεθαύριο πρέπει να κατατεθούν οι φάκελοι υποψηφιότητας στα Πρωτοδικεία), θα ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία τους υποψήφιους βουλευτές της.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, στη Μεσσηνία εκτός του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επικρατέστεροι για μια θέση στο ψηφοδέλτιο είναι οι Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και Μίλτος Χρυσομάλλης. Η υποψηφιότητα του Γιάννη Λαμπρόπουλου θα εξαρτηθεί από το βαθμό ανανέωσης που θα επιχειρήσει η ηγεσία του κόμματος, ενώ δεν υπάρχει τίποτα νεότερο για την υποψηφιότητα του τέως πρέσβη Χρίστου Παναγόπουλου. Για τις τρεις θέσεις γυναικών επικρατέστερες είναι η Πιπίνα Κουμάντου, η Νατάσσα Κυριακοπούλου και η Παναγιώτα Ντίντα - ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, της οποίας το όνομα έχει συζητηθεί, προτιμά να συνεχίσει την αυτοδιοικητική της πορεία.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να αποκλειστεί μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, καθώς η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να συγκροτήσει τα ισχυρότερα ψηφοδέλτια σε κάθε νομό. Γι' αυτό κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία ένας από τους Δημήτρη Αναστασόπουλο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, Περικλή Μαντά ή Δημήτρη Σαμπαζιώτη οι οποίοι ελπίζουν με μικρότερες ή μεγαλύτερες πιθανότητες για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

Ανεξάρτητα όμως από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, τόσο η καθυστερημένη ανακοίνωση όσο και η καλλιέργεια προσδοκιών αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς και δυσαρέσκεια, καθώς πολλοί ενδιαφερόμενοι συνέχισαν μέχρι σήμερα να πορεύονται ως εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές. Ουσιαστικά, κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει στελέχη με μεγάλη προσφορά στο κόμμα ότι δεν θα είναι υποψήφιοι και ότι θα αξιοποιηθούν μελλοντικά από άλλη θέση. Η στάση αυτή, ενώ λειτούργησε συνεκτικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενδέχεται να προκαλέσει απώλειες (έστω και μικρές) στις εθνικές εκλογές - καθώς δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που θα βγουν ενοχλημένοι από τη διαδικασία συγκρότησης των γαλάζιων ψηφοδελτίων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι ισορροπίες ανατράπηκαν κυρίως λόγω της αύξησης της ποσόστωσης των γυναικών. Ειδικά στη Μεσσηνία η αύξηση της ποσόστωσης μείωσε τις θέσεις των ανδρών υποψηφίων από 5 σε 4, προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία της ΝΔ.


NEWSLETTER