Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 20:12

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ στη Μεσσηνία (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ στη Μεσσηνία (βίντεο)

“Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο λαός μπορεί με την ψήφο του στη Λαϊκή Ενότητα να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στον δικομματισμό και να δημιουργήσει αναχώματα στη νεοφιλελεύθερη επέλαση” σημείωσε χθες ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, κατά την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών της Μεσσηνίας.

Παρατήρησε πως “το πολιτικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές είναι αρνητικό για τον εργαζόμενο λαό και τα συμφέροντά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη μνημονιακή πολιτική του άνοιξε το δρόμο για την επέλαση της ΝΔ, η οποία διεκδικεί την επάνοδό της επιδεικνύοντας, παρά τους προεκλογικούς ελιγμούς της, την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της”.

Ο Θ. Πετράκος, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, επεσήμανε πως “το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης είναι να εκφραστεί με δυναμικό και καθαρό τρόπο ότι υπάρχει και είναι ζωντανή η φλόγα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, απέναντι στο συστημικό παιχνίδι του μνημονιακού συντηρητικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και των δορυφόρων τους, που οι εκπρόσωποί του αποκρύπτουν τη συναίνεσή τους σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές που θα κρατήσουν εγκλωβισμένο τον ελληνικό λαό στην εξοντωτική λιτότητα και έως το 2060”.

Εκτίμησε ότι η ψήφος στη ΛΑΕ είναι η χρήσιμη ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί, μεταξύ άλλων, “η ΛΑΕ έφερε στον δημόσιο βίο πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα υπουργών και βουλευτών που να εγκατέλειψαν θώκους και καρέκλες για να μην προδώσουν τις ιδέες τους και την στράτευσή τους για την υπεράσπιση λαϊκών συμφερόντων. Εχει πραγματικά εναλλακτική λύση στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που -χωρίς ψευδεπίγραφες εύκολες λύσεις και ήξεις αφήξεις- βάζει πρώτα στην ατζέντα τα μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας και απαιτεί ρήξεις με το καθεστώς της ευρωζώνης και της επιτροπείας”.

Ο κ. Πετράκος διευκρίνισε ότι “δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους έχουν πεισθεί για την εναλλακτική μας πρόταση, αλλά και σε όσους και όσες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα ένας άλλος δρόμος ενάντια στη διαρκή ποδηγέτηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων από τη χρεοκρατία, το νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνια διαρκείας. Σε όσους πολίτες έχουν απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε όσους ανησυχούν από μια κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα αυτοδύναμη. Σε όσους έχουν απογοητευθεί από όσους κατέστρεψαν τη ζωή με τα μνημόνια το 1ο, το 2ο και το 3ο του ΣΥΡΙΖΑ που το ψήφισαν 222 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ)”.

 

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στη Μεσσηνία, όπως το παρουσίασε ο συντονιστής του κόμματος στο νομό Βασίλης Τσουλάκος, είναι:

1) Δετάς-Πουλόπουλος Σπύρος. Νέος αγρότης. Γεννήθηκε το 1988. Ζει και εργάζεται στο Χατζή. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑΕ Μεσσηνίας.

2) Δουλάμη Πετρούλα. Ιδιωτική υπάλληλος. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Καλαμάτα. Στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Αχαΐα, όπου ζούσε μέχρι το 2015. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑΕ Μεσσηνίας.

3) Μήτση Μαρία. Καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα, πτυχιούχος Ιστορίας -Εθνολογίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Υποψήφια ευρωβουλευτής της ΛΑΕ και υποψήφια βουλευτής με τη ΛΑΕ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

4) Νικολακόπουλος Ντίνος. Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μελιγαλά. Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Συμμετείχε στην πρώτη γραμμή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

5) Παναγιωτοπούλου Γεωργία. Αγρότισσα και έμπορος αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Κυπαρισσία. Συμμετέχει ενεργά στο αγροτικό κίνημα. Μέλος της Ν.Ε. της ΛΑΕ Μεσσηνίας.


NEWSLETTER