Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 13:51

ΚΚΕ Μεσσηνίας: "Οχι στο ξεπούλημα της βραχονησίδας Πρώτης"

Γράφτηκε από την
ΚΚΕ Μεσσηνίας: "Οχι στο ξεπούλημα της βραχονησίδας Πρώτης"

Στην αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία και να προχωρήσει απαρέγκλιτα στην υλοποίηση των μέτρων λιτότητας και των αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών», ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις, περί πωλήσεως «αναξιοποίητων» βραχονησίδων, ανάμεσα τους και η βραχονησίδα Πρώτη που βρίσκεται απέναντι από τον Μάραθο. Όλα αυτά σε συνέχεια των εξαγγελιών για πώληση των λιμανιών όπως και αυτό της Πύλου.

Στόχος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι να συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων (πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν το ξεπούλημα των Νησιών) και να παρουσιαστεί στους δανειστές και εταίρους ως «εχέγγυα» της αποφασιστικότητας για την υλοποίηση του σχεδίου εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας, βυθίζοντας το λαό πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει το λαό προεκλογικά πως όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί, όποιο κόμμα και αν έβγαινε πρώτο, από καμία Τρόικα και από κανένα μνημόνιο δεν θα απαλλασσόμασταν αντιθέτως θα έρθουν χειρότερα μέτρα και να που δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πολύ άμεσα.

Σε όλα τα παραπάνω αμέσως εμφανίστηκαν και πολλοί ένθερμοι τοπικοί υποστηριχτές της πρότασης αυτής για πώληση της Πρώτης, από ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων, δημοτικούς συμβούλους μέχρι και ο ίδιος ο Δήμαρχος Τριφυλίας. Δεν τρέφουμε βέβαια αυταπάτες για κανέναν από αυτούς γιατί όταν ασπάζεσαι την πολιτική της Ε.Ε. αυτόματα ασπάζεσαι και την πολιτική που ξεπουλάει την δημόσια περιούσια στον βωμό του κέρδους.

  • Καλούμε τον λαό της Μεσσηνίας να καταδικάσει της πολιτικές αυτές και όσους τις στηρίζουν και να σταθεί εμπόδιο με την δράση του, έτσι ώστε να μην τολμήσουν να ξεπουλήσουν ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από την δημόσια περιουσία.

  • Η Πρώτη να ξαναγίνει αποκλειστικά δημόσια περιουσία, καθώς έχει παραχωρηθεί στην εκκλησία, και να αποκτήσει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλο τον Λαό.

  • Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων νησιών, με αποκλειστική ευθύνη του Δημοσίου ώστε να καλυφτούν δωρεάν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του λαού μας για διακοπές και ξεκούραση.


NEWSLETTER