Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 05:04

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει μέτρα: Σόκαραν την Ελλάδα τα "Τάγματα Εφόδου"

Γράφτηκε από την
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει μέτρα: Σόκαραν την Ελλάδα τα "Τάγματα Εφόδου"

Σοκ σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε το ρεπορτάζ της "Ε" για την επίθεση των "Ταγμάτων Εφόδου" της Χρυσής Αυγής στους μετανάστες των φαναριών της Καλαμάτας. Το ρεπορτάζ έγινε θέμα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών και αναδημοσιεύτηκε σε δεκάδες πόρταλ και μπλογκ. Ο θόρυβος που προκλήθηκε, ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να προλάβει νέα… πανηγύρια της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα μετά τις επιθέσεις των "Ταγμάτων Εφόδου" σε Καλαμάτα, Ραφήνα και Μεσολόγγι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απέσυρε τους αστυνομικούς από τη φύλαξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό διευθυντή Ραφήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μετά τις δηλώσεις που έκανε η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι και σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν από την Ελλάδα "αναφορές ότι η Αστυνομία δεν φαίνεται ικανή να αντιδράσει αποτελεσματικά για να προστατεύσει τα θύματα ξενοφοβικών εγκλημάτων". Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της στέλνει μήνυμα σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις προκείμενου να ανατρέψει το κλίμα της παθητικής ουδετερότητας που ενδεχομένως είχε καλλιεργηθεί στις τάξεις της Αστυνομίας. Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης οι αστυνομικοί στη Μεσσηνία θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα καθώς την Κυριακή είναι το μνημόσυνο των θυμάτων στην Πηγάδα του Μελιγαλά, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν το Σεπτέμβριο πολλά μεγάλα πανηγύρια σε όλη τη Μεσσηνία. Στα πανηγύρια υπάρχουν πολλοί μικροπωλητές μετανάστες που αποτελούν εύκολο στόχο για τα "Τάγματα Εφόδου". Χθες ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Καλαμάτας Λυκούργος Αλευράς άνοιξε και νέο μέτωπο. Συγκεκριμένα με γραπτή δήλωσή του εκφράζει την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη μετατροπή του στρατοπέδου της Καλαμάτας σε κέντρο φύλαξης μεταναστών. Υπενθυμίζουμε ότι όταν άνοιξε αντίστοιχο κέντρο στην Κόρινθο οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που μετέφεραν κρατούμενους μετανάστες. Στην ίδια δήλωση ο κ. Αλευράς σχολιάζοντας χθεσινό ρεπορτάζ της "Ε"  υποστηρίζει ότι ένα μέρος αυτών που αναφέρονται  "είναι αποκυήματα φαντασίας και ένα μέρος ψήγματα αλήθειας. Παράλληλα υποστηρίζει ότι δεν ασκήθηκε βία κατά των μεταναστών αλλά δεν διευκρινίζει με ποιον τρόπο διώχτηκαν οι μετανάστες από τα φανάρια.
Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας με σκληρή δήλωσή του χαρακτηρίζει ως ναζιστική συμμορία τη Χρυσή Αυγή και ζητάει από την Πολιτεία να πάρει μέτρα για την τήρηση του νόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλην του ΣΥΡΙΖΑ κανένα άλλο κόμμα, πολιτικός ή τοπικός άρχοντας της Μεσσηνίας δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί σε τοπικό επίπεδο με τα "ανδραγαθήματα" της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα.


Ανακοίνωση της  Χρυσής Αυγής

Ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Καλαμάτας Λυκούργος Αλευράς, με γραπτή δήλωσή του δηλώνει σχετικά  με το χθεσινό ρεπορτάζ της "Ε" ότι  ένα μέρος αυτών που αναφέρονται  "είναι  αποκυήματα φαντασίας και ένα μέρος ψήγματα αλήθειας." Ο κ. Αλευράς υποστηρίζει ότι δεν ασκήθηκε βία κατά των μεταναστών αλλά δεν διευκρινίζει με ποιον τρόπο διώχτηκαν οι μετανάστες από τα φανάρια. Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας έχει ως εξής:
"Α. Τα αναφερόμενα σε άρθρο καλαματιανής ημερήσιας εφημερίδας, ένα μέρος αυτών είναι  αποκυήματα φαντασίας και ένα μέρος ψήγματα αλήθειας. Ούτε λεωφορείο με χρυσαυγίτες εξ Αθηνών ήρθε στην Καλαμάτα, ούτε κανενός είδους βία ασκήθηκε σε οποιονδήποτε.
Οσον αφορά την τράπεζα αίματος της Χρυσής Αυγής υπάρχει διαχειριστής, όπως σε όλες και εκ των προτέρων δηλώνουμε ότι το αίμα μας θα διατίθεται αποκλειστικά σε Ελληνες. Αν κάποιος δεν συμφωνεί μπορεί να δώσει το δικό του αίμα σε όποιον επιθυμεί.
Β. Η απόφαση του μεγάλου νομομαθή υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ της μνημονιακής συγκυβέρνησης, των τοποτηρητών στην χώρα μας, των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων/δυναστών μας, να αποσύρει τους αστυνομικούς φρουρούς, μέτρο αποκλειστικά και μόνο για τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, στην ουσία τους στοχοποιεί και τους καθιστά βορά στο πλήρως ελεγχόμενο από το καθεστώς, ερυθρό παρακράτος των κουκουλοφόρων που προεκλογικά είχε υποσχεθεί ο αρχηγός του, ότι θα τους βγάλει τις κουκούλες.
Γ. Στο τέως ηρωικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για την απόσυρση του στρατιωτικού υλικού, προκειμένου όταν αυτό αδειάσει να χρησιμοποιηθεί άμεσα ως ξενοδοχειακό κατάλυμα, για τους δύστυχους/κακόμοιρους /ευπαθείς κτλ. αλλοδαπούς που έχουν και οι οποίοι συνεχώς ενσκήπτουν στη χώρα μας ως ακρίδες. Μάλλον θα χρησιμοποιηθεί το εγχείρημα ως παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα από τον Μεσσήνιο πρωθυπουργό. "Είδατε, αφού το κάνω στην πατρίδα μου, πώς μπορώ να μην το κάνω σε όλη την υπόλοιπη χώρα".
Δ. Τέλος καλούμε οποιοδήποτε ΜΜΕ, καθεστωτικό ή περιφερειακό που μας συκοφαντεί εργολαβικά ή όχι, να κάνει στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονική δημοσκόπηση με ερώτημα της αρεσκείας του, προκειμένου από το σώμα των πολιτών της χώρας, που όλοι κόπτονται για τα δικαιώματά του, να διαπιστωθεί η απήχηση στην κοινωνία και η αποδοχή ή όχι της δράσης του πολιτικού μας φορέα
Χρυσή Αυγή, για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω!".


"Ναζιστική  συμμορία η Χρυσή Αυγή"

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει τη δράση της Χρυσής Αυγής και ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
"Η γνωστή ναζιστική συμμορία για μία ακόμη φορά προκαλεί την ελληνική κοινωνία. Αυτή τη φορά η εγκληματική της δράση έλαβε χώρα στην πόλη της Καλαμάτας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν, την Τετάρτη, έδειραν άγρια και έδιωξαν τους μετανάστες από τα φανάρια της Καλαμάτας. Με ανακοίνωσή της μάλιστα η συγκεκριμένη οργάνωση επιβεβαιώνει τη βίαιη δράση της και επιτίθεται στη συντεταγμένη Πολιτεία και την Αριστερά.
Είναι πραγματικά εξοργιστικό να παρουσιάζονται ως υπερασπιστές της ελληνικής κοινωνίας αυτοί που μαζί με ολόκληρο το μνημονιακό μπλοκ συμφωνούν στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας και το χάρισμα των χρεών των ΠΑΕ, εξυπηρετώντας έτσι τους οικονομικά ισχυρούς και προκαλώντας παράλληλα βαριά ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο. Ακολουθώντας τη διαχρονικά πάγια τακτική του φασισμού, την ώρα που «βαράνε προσοχές» προς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στη σημερινή πρωτόγνωρη εξαθλίωση, οι νεοναζί στοχοποιούν ως εξιλαστήρια θύματα και επιτίθενται στους κοινωνικά πιο αδύναμους.
Η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να επαναφέρει την κοινωνία μας σε διχαστικά εμφυλιοπολεμικά φαινόμενα και λογικές. Εκτοξεύει απειλές κατά των πολιτών από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ιδρύει τάγματα εφόδου που δρουν εκτός των ορίων της δημοκρατίας και της νομιμότητας. Υποκαθιστούν το ρόλο της Πολιτείας, προβαίνοντας σε πράξεις αντιποίησης αρχής, εφαρμόζοντας πρακτικές που θυμίζουν χιτλερικά τάγματα εφόδου.
Δυστυχώς η Πολιτεία παραμένει απαθής μέχρι σήμερα στις παράνομες πράξεις της Χρυσής Αυγής. Εχουν μεγάλη ευθύνη εκείνοι που ανέχθηκαν την επώαση του αυγού του φιδιού και την αναβίωση του ναζισμού στη χώρα μας. Στην Ελλάδα που έχει βιώσει τη βαρβαρότητα του χιτλερισμού και τα σημάδια της παραμένουν ακόμα ανεξίτηλα σε χιλιάδες οικογένειες. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταδικάζει κάθε φασιστική και παράνομη επίθεση κατά συνανθρώπων μας και ανησυχεί έντονα για την απάθεια και την παντελή έλλειψη αντίδρασης από την συντεταγμένη Πολιτεία απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε δημοκρατικά και μαζικά, γιατί σήμερα θύμα είναι ο ξένος, αύριο ο διαφορετικός και μεθαύριο ο γείτονας, δηλαδή ο καθένας μας. Αυτό συνέβη την εποχή του χιτλερικού ναζισμού. Καλούμε τους πολίτες, πέρα από διαχωριστικές γραμμές και πολιτικές παρατάξεις, να αντιδράσουν άμεσα. Να θυμηθούμε όλοι ότι εκατομμύρια Ελληνες ζουν μετανάστες σε ξένες χώρες. Οτι οι μεγάλες μεταναστεύσεις των ανθρώπων έχουν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά αίτια. Οτι το υπαρκτό πρόβλημα με τους αλλοδαπούς στην Ελλάδα δεν μπορεί να λυθεί με βία, με υποκρισία ή με ημίμετρα. Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλουν να επεξεργαστούν και να υλοποιήσουν συγκεκριμένες πολιτικές λύσεις, με βάση πρωτίστως τον ανθρωπισμό, την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα.
Οσοι επιχειρούν να κουκουλώσουν με ρατσιστικές και εθνικιστικές κραυγές τα προβλήματα που γεννάει το μνημόνιο, η τρόικα και η κυβέρνηση της χρεοκοπίας, θα αποτύχουν.
Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές (αστυνομικές, εισαγγελικές κ.λπ.) θα έπρεπε ήδη να είχαν παρέμβει για τις παράνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής".


Δήλωση Νίκα για τη Χρυσή Αυγή: "Το κράτος πρέπει να εφαρμόζει τους νόμους"

«Σε μια ευνομούμενη χώρα το κράτος πρέπει να εφαρμόζει τους νόμους. Αν θέλουμε να μη συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα, ας κάνει το κράτος τη δουλειά του, χωρίς να σημαίνει ότι δικαιολογώ άλλης μορφής παρανομίες». Αυτό σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας για το "Τάγμα Εφόδου" της Χρυσής Αυγής, που χτύπησε μετανάστες στην πόλη. Παρατήρησε ότι «στον τόπο μας ο ανθρωπισμός αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο» και πρόσθεσε: «Αυτές οι δράσεις σημαίνουν την ανικανότητα του κράτους να κάνει τη δουλειά του. Αν δεν κάνει τη δουλειά του, θα υπάρχουν διάφορες δυνάμεις που θα αγωνίζονται να το υποκαταστήσουν. Εμείς είμαστε με το κράτος και το νόμο. Θέλουμε ένα κράτος να εφαρμόζει το νόμο».


NEWSLETTER