Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 14:52

“Λαϊκή Συσπείρωση”: Τραγική η κατάσταση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
“Λαϊκή Συσπείρωση”: Τραγική η κατάσταση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Τραγική χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» την κατάσταση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Οι εκλεγμένοι με την "Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου" περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Γόντικας και Γιάννης Κελλάρης, επισκέφτηκαν μια σειρά από υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπου είχαν επαφές με εργαζόμενους και Διοικητικά Συμβούλια των κατά τόπους πρωτοβάθμιων σωματείων. Παντού η ίδια τραγική εικόνα, υποστελεχωμένα τμήματα, ελάχιστοι εργαζόμενοι, τεράστιος όγκος δουλειάς, εντατικοποίηση, μεγάλη πίεση για να τα βγάλουν πέρα. Τεχνικές υπηρεσίες με ελάχιστους μηχανικούς, μηχανήματα και εξοπλισμός που δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ανάγκες, όχι μόνο για την απαραίτητη συντήρηση υποδομών (δρόμων, ρεμάτων κλπ) αλλά ούτε καν για την αποκατάσταση βλαβών που παρουσιάζονται και πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα (κατολισθήσεις, βυθίσεις οδών κλπ). Οι υπάλληλοι αναγκάζονται πολλές φορές να μετακινηθούν με δικά τους μέσα και έξοδα εξαιτίας της έλλειψης αυτοκινήτων, διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες με τεράστιο φόρτο δουλειάς, ευθύνες που επωμίζονται εργαζόμενοι χωρίς να υπάρχει νομική κάλυψή τους, παράλληλα καθήκοντα, μεταφορά αρμοδιοτήτων κλπ».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Είναι επιτακτική ανάγκη να συσπειρωθούν σε σωματεία με ταξικό-αγωνιστικό προσανατολισμό, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, μισθολογικά-ασφαλιστικά, την εφαρμογή σε όλες τις Διευθύνσεις της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Να μην "υποταχθούν" στις ελλείψεις και στο "ρεαλισμό" της αποδυνάμωσης και απαξίωσης των υπηρεσιών. Να παλέψουν για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για υπηρεσίες με οργανωτική συγκρότηση, εξοπλισμό και μέσα, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες λειτουργίας και εκτέλεσης έργων με αυτεπιστασία, στη κατεύθυνση ενίσχυσης των υποδομών, στην κατεύθυνση πρόληψης καταστροφικών φαινομένων, και προστασίας ανθρώπινων ζωών, για να λειτουργούν σε όφελος του λαού. Η "Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου" θα σταθεί έμπρακτα δίπλα στα δίκαια αιτήματά τους και τους αγώνες».


NEWSLETTER