Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 11:06

Αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων του ΚΙΝΑΛ και ψηλά στο ΟΕΕ ο Μεσσήνιος Ι. Διονυσόπουλος

Γράφτηκε από την
Αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων του ΚΙΝΑΛ και ψηλά στο ΟΕΕ ο Μεσσήνιος Ι. Διονυσόπουλος

 

Αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων του Κινήματος Αλλαγής ορίστηκε με απόφαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά και του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο Μεσσήνιος διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών Γιάννης Διονυσόπουλος.

Ο κ. Διονυσόπουλος μάλιστα εξελέγη πανελλαδικά στη δεύτερη θέση από την πλευρά της Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.) στις πρόσφατες εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η εν λόγω παράταξη, που κινείται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και είχε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με 24%.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Διονυσόπουλος, που υπήρξε προσφάτως και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, αναφέρει: “Το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΟΕΕ αποδεικνύει πως το Κίνημα Αλλαγής είχε και εξακολουθεί να έχει πολύ ισχυρές ρίζες στους χώρους δουλειάς, στα Επιμελητήρια και στους επιστημονικούς φορείς της χώρας. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας επιβάλλεται η συσπείρωση όλων των επιστημονικών προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του Ο.Ε.Ε. στην κατεύθυνση της συναντίληψης, της συνεργασίας, της συμφωνίας και της προοπτικής πάνω σε κοινές προγραμματικές θέσεις. Σήμερα, η παράταξή της η Π.Δ.Σ.Ο. που είναι δύναμη ευθύνης και αγώνα, διεκδικεί τη συνεχή αναβάθμιση του οικονομολογικού επαγγέλματος, καθώς και την κατοχύρωση της επαγγελματικής δραστηριότητας όλων των οικονομολογικών ειδικοτήτων. Είμαστε παρόντες και έτοιμοι να υπερασπιστούμε την επιστήμη, την εργασία και τα πτυχία όλων των οικονομολόγων. Στόχος της Π.Δ.Σ.Ο. είναι η ανάδειξη του ΟΕΕ σε κορυφαίο επιστημονικό φορέα της χώρας, ο οποίος θα είναι ο επίσημος συμβουλευτικός και γνωμοδοτικός φορέας της πολιτείας σε οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα, διαθέτοντας άρτιες επιστημονικές ομάδες μελέτης και τεκμηρίωσης των θέσεών του.

Η Π.Δ.Σ.Ο. παραμένει ο δεύτερος μεγάλος πυλώνας του ΟΕΕ και η μόνη προοδευτική δύναμη που στηριζόμενη σε αρχές και αξίες, με όραμα και πρόγραμμα μπορεί να δουλέψει για ένα Επιμελητήριο χρήσιμο για τα μέλη του και ωφέλιμο για την πολιτεία”.


NEWSLETTER