Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 20:32

Ευθύνες σε ΝΔ για δρόμους και νοσοκομεία από τον Χαρίτση

Γράφτηκε από τον
Ευθύνες σε ΝΔ για δρόμους και νοσοκομεία από τον Χαρίτση

Να τοποθετηθεί δημόσια και επίσημα για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη ζητεί από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Σε δηλώσεις του πριν την κοπή της πίτας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ του Σαββάτου στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα , για τα σοβαρά προβλήματα στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, καθώς και για τις ελλείψεις φαρμάκων, τονίζοντας πως “είναι ντροπή για μια χώρα που βγήκε από την κρίση, το βασικό αγαθό της υγείας να υποβαθμιστεί”.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλ. Χαρίτσης:

* Για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα είπε ότι “είναι ενιαίος δρόμος”. Επικρίνοντας την κυβέρνηση, παρατήρησε πως “μας πάει πολύ πίσω στην υλοποίησή του η απόφασή της να αναθέσει στην Ολυμπία Οδό την κατασκευή του” και διευκρίνισε ότ “είναι ένα έργο που αφορά και την περιοχή μας”.

- Για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος – Μεθώνη, παρατήρησε πως “το μεγάλο έργο που αφορά την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου είχε φτάσει στο παρά 1 της υλοποίησης με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”. Ανέφερε ότι το πρώτο διάστημα της κυβέρνησης της Ν.Δ. “ήρθαμε σε επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών και μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί, όπως το είχαμε ξεκινήσει, αλλά έχουν περάσει 6 μήνες και δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει”. Με αφορμή και την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, σημείωσε ότι “ζητάμε από τον υπουργό να τοποθετηθεί δημοσίως και επισήμως για το έργο”.

* Για τα σοβαρά προβλήματα στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας είπε ότι “η κατάσταση αυτή απασχολεί όλη την Ελλάδα. Κλείνουν κλινικές και υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων” και παρατήρησε: “Η κατάσταση που θυμίζει τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Η προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει, έχει εγκαταλειφθεί. Υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις στη Μεσσηνία και γιατρών και φαρμάκων”.

Διαβεβαίωσε ότι “θα το παρακολουθούμε και θα παρέμβουμε και κοινοβουλευτικά. Θα διεκδικήσουμε να καλυφθούν αυτά τα προβλήματα”. Και εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση επεσήμανε πως “είναι ντροπή για μια χώρα που βγήκε από την κρίση, το βασικό αγαθό της υγείας να υποβαθμιστεί. Υπάρχει σύνδεση της κυβέρνησης με την εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να εμπλακούν στον επικερδή χώρο της υγείας”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER