Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 21:59

ΜέΡΑ25 Μεσσηνίας για «κόκκινα» δάνεια και η απάντηση του ΚΚΕ

Γράφτηκε από την

 

Την πρόταση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη προς τους Αλ. Τσίπρα, Φ. Γεννηματά και Δ. Κουτσούμπα, για διάλογο, με στόχο τη δημιουργία κοινού μετώπου ενάντια στις κατασχέσεις της κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης, σημειώνει η οργάνωση του Μετώπου στη Μεσσηνία.

Παρατηρεί πως “η Ν.Δ. είναι έτοιμη για επίθεση ενάντια στα λαϊκά στρώματα που η καπιταλιστική κρίση τους αφαίρεσε τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις δανείων για κατοικία και επαγγελματική στέγη («κόκκινα» δάνεια)”.

Το ΜεΡΑ 25 Μεσσηνίας αφού καταγράφει την απορριπτική απάντηση του ΚΚΕ και την ανταπάντηση του Γ. Βαρουφάκη εκτιμά: “Θα μπορούσε και θα έπρεπε η ηγεσία του ΚΚΕ να αποδεχτεί την πρόταση για κοινό μέτωπο. Και να ηγηθεί μάλιστα της καμπάνιας για αποδοχή της από τις ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Μια καμπάνια πάνω σε ένα τόσο σοβαρό και φλέγον ζήτημα, θα ενεργοποιούσε τον κόσμο αυτών των κομμάτων στον οποίο θα φαινόταν ακατανόητη τυχόν απόρριψη της πρότασης. Οι Θεσμοί της καπιταλιστικής Ευρώπης δεν είναι ένας ευκαταφρόνητος αντίπαλος. Και «θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην εφαρμοστεί το σχέδιό μας» (Γ. Βαρουφάκης). Μόνο η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα από αυτή τη στιγμή, πάνω στους πιο άμεσους στόχους, που κανένας από τους πιο πάνω χώρους δεν θα μπορούσε να αρνηθεί χωρίς να εκτίθεται ανεπανόρθωτα, παρέχει δυνατότητες επιτυχίας”.

Η απάντηση του ΚΚΕ

Με αφορμή την παραπάνω ανακοίνωση ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με την "Λαϊκή Συσπείρωση" Τάσος Νιάρχος εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση: 

"Το τελευταίο διάστημα (μέσα σε μια εβδομάδα) το ΜΕΡΑ25 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (;;;) έχει βγάλει 2 ανακοινώσεις, που φιλοξενήθηκαν στον τοπικό τύπο, στοχοποιώντας το ΚΚΕ.
Να θυμίσουμε στους εν λόγο κυρίους ότι κυβερνά η ΝΔ και όχι το ΚΚΕ. Για ποιο λόγο αυτή η εμμονή με το ΚΚΕ;

Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση!

Αυτό που προτείνει το ΚΚΕ για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της 1ης κατοικίας το έχει διατυπώσει σε πρόταση νόμου, που έχει καταθέσει επανειλημμένως στην βουλή. Ο κ. Βαρουφάκης όχι μόνο το ξέρει, αλλά την έχει απορρίψει και ως υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το περιβόητο στικάκι (με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup) ας τις δημοσιεύσει ο ίδιος. Να μάθει ο λαός από πρώτο χέρι ότι η περιβόητη διαπραγμάτευση και πολιτική Βαρουφάκη δεν είναι άλλη από την πολιτική που υπηρετεί την ανάπτυξη του κεφαλαίου. Δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από την περιβόητη "βιώσιμη" ανάπτυξη της ΝΔ ή την "δίκαιη" ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Νιάρχος Αναστάσιος
Δημοτικός Σύμβουλος εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση"