Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 19:10

Η "Ανταρσία στο Μωριά" για “Μορέα”

Γράφτηκε από την
Η "Ανταρσία στο Μωριά" για “Μορέα”

Κριτική στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την επιδότηση του «Μορέα» ασκεί η "Ανταρσία στο Μωριά".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης: "Επιδότηση 10,98 εκατ. ευρώ θα λάβει ο «Μορέας» (Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη) από το ελληνικό Δημόσιο, λόγω χαμηλής κυκλοφορίας οχημάτων, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Η πληρωμή των 10,98 εκατ. ευρώ αφορά στην εξαμηνιαία περίοδο υπολογισμού που λήγει την 29η Φεβρουαρίου 2020 (πρόκειται για τον 18ο σχετικό λογαριασμό), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25.Α της σύμβασης παραχώρησης που έγινε νόμος τον Μάιο του 2007. Αλήθεια πόσα θα πάρει για το εξάμηνο που διανύουμε που λόγω των μέτρων η μετακίνηση είναι ελάχιστη; Και όμως όλα αυτά προβλέπονται στις συμβάσεις του 2007 που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος με όλους αυτούς τους εργολάβους των εθνικών οδών και που η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, απαρέγκλιτα εφαρμόζει. Οταν έχουν ζημιά στα κέρδη τους να πληρώνει το κράτος, λες και τα τσουχτερά διόδια που πληρώνουμε κάθε 30 χιλιόμετρα είναι λίγα. Οταν όμως έχουν κέρδη μπαίνουν στις ήδη καλογεμισμένες τσέπες του.

Τη στιγμή που:

  • “Ψάχνουμε” λεφτά για μάσκες και τεστ, υλικοτεχνικές υποδομές και υγειονομικό προσωπικό για τα νοσοκομεία, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών καλείται να αντιμετωπίσει τον COVID- 19 στο σπίτι χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς τεστ και τελικά κάποιοι να “φεύγουν” αβοήθητοι.
  • Ο κατασκευαστικός κλάδος μετρά εκατοντάδες ανέργους και χιλιάδες σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση δίνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο δωράκι στον «Μορέα» “λόγω χαμηλής κυκλοφορίας οχημάτων”. Αλήθεια πόσες Μ.Ε.Θ. και υγειονομικό υλικό θα εξασφάλιζαν τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου με αυτά τα εκατομμύρια και έτσι δεν θα χρειαζόταν το κάθε κρούσμα να μεταφέρεται στο Ρίο που είναι νοσοκομείο αναφοράς;

Τη στιγμή που:

  • χιλιάδες εργαζόμενοι είτε χάνουν τη δουλειά τους, λόγω της εργοδοτικής ασυδοσίας, είτε αναγκάζονται να ζήσουν με το πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ για ενάμιση μήνα,
  • όλα τα εργατικά συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα μπαίνουν στο γύψο “για την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Η κυβέρνηση απροκάλυπτα μοιράζει εκατομμύρια στο κεφάλαιο και τους εργοδότες, ενώ τους εργαζόμενους τους βάζει σε οικονομική, κοινωνική και πολιτική καραντίνα.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, λεφτά υπάρχουν αλλά δεν θέλουν να τα δώσουν για να σωθεί ο λαός από την πανδημία. Τον λαό θα τον σώσει ο λαός, με αλληλεγγύη, συλλογικότητα και αγώνες τώρα".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER