Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 20:49

Επιπλέον μέτρα ζητεί η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Επιπλέον μέτρα ζητεί η “Λαϊκή Συσπείρωση”


Τα ζητήματα της παροχής γεύματος σε μαθητές - παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών και της τροφής σε αδέσποτα ζώα, θέτει η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δήμο Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στην επικοινωνία τους με το δήμαρχο του έθεσαν “το μεγάλο ζήτημα της παροχής γεύματος στα παιδιά των σχολείων, ιδιαίτερα στα παιδιά που ήταν στη λίστα του δήμου (παροχή σάντουιτς) και αντιμετωπίζουν υπαρκτά ζήτημα διαβίωσης αυτά και οι οικογένειές τους. Τη λίστα αυτή με τα στοιχεία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, την έχουν οι σχολικές επιτροπές και οι διευθυντές και θα μπορούσε να δοθεί με χρήση κάποιων σχολείων, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και για τους εργαζόμενους του δήμου, αλλά και για τους γονείς”.
Επίσης, έθεσε “το ζήτημα της παροχής τροφής στα αδέσποτα και συνολικότερα σε άλλα ζώα σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Ομιλο. Το ζήτημα με τα αδέσποτα έχει οξυνθεί μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, με αποτέλεσμα πολλά ζώα να αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης”.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο δήμαρχος είπε πως θα εξετάσει θετικά και τα δύο ζητήματα.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” υπενθυμίζει κάποιες από τις θέσεις της για τα ζητήματα προστασίας και ανακούφισης από τον κορονοϊό, μεταξύ των οποίων: “Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά. Αρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.)”.
Ειδικότερα, για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, ζητεί: “Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους (με υπηρεσίες ντελίβερι κ.λπ.). Μονιμοποίηση όλων των μέχρι σήμερα υπηρετούντων συμβασιούχων εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αφού και η σχεδιαζόμενη προκήρυξη και κάλυψη αυτών των θέσεων, με τις καθυστερήσεις της, πλέον βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις. Αμεσες επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με ταχείες αξιοκρατικές διαδικασίες, όλων των ειδικοτήτων, ιδιαίτερα νοσηλευτικού και προσωπικού οικογενειακών βοηθών και καθαριότητας. Εκτακτη χρηματοδότηση του δήμου για τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, όπως και για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων της δομής”.