Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 17:53

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Επίσπευση αντικατάστασης αγωγού και κριτική για κατάργηση “Φιλόδημου”

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Επίσπευση αντικατάστασης αγωγού και κριτική για κατάργηση “Φιλόδημου”

Την αναγκαία επίσπευση της εκτέλεσης του έργου αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το Πήδημα στην Καλαμάτα επισημαίνει η επιτροπή αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, με αφορμή την διακοπή νερού για πάνω από 30 ώρες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι μέσα από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, που το είχε εντάξει η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση με 11,1 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Οι ατυχείς χειρισμοί της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, που άφησαν την πόλη για πάνω από 30 ώρες χωρίς νερό, αλλά και η τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο αγωγός μεταφοράς νερού Φ600 από τις πηγές Πηδήματος στην πόλη, καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της επίσπευσης της εκτέλεσης, με γοργούς ρυθμούς, του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 από το Πήδημα και της δεσμευτικής ολοκλήρωσής του, μέσα στον προβλεπόμενο από το διαγωνισμό χρόνο, έργο ενταγμένο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα «ΦιλοΔημος» και δημοπρατημένο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 11.127.000€.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος οφείλουν, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να κινητοποιηθούν άμεσα για την υλοποίηση του παραπάνω έργου. Η κατάργηση του προγράμματος «ΦιλοΔημος», η μετονομασία του και η επιχειρούμενη καπηλεία των έργων, από τον κ. Θεοδωρικάκο λόγω ανυπαρξίας πολιτικής στρατηγικής, δεν μπορεί να μετατρέπονται σε αναχώματα για τη σωστή πορεία τους. Θα είναι υπόλογοι και θα φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη αν η πόλη της Καλαμάτας ζήσει το καλοκαίρι ανάλογες τέτοιες καταστάσεις. Ας σηκώσουν τα μανίκια να δουλέψουν!”.