Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 20:40

Ο Στ. Αραχωβίτης για αύξηση ασφαλίστρων ΕΛΓΑ

Γράφτηκε από την
Ο Στ. Αραχωβίτης για αύξηση ασφαλίστρων ΕΛΓΑ

“Και άλλο "μέτρο στήριξης" των αγροτών: αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ!”, σχολιάζει επικρίνοντας την κυβέρνηση ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος Σταύρος Αραχωβίτης.


Παρατηρεί ότι “τη θέση της αδράνειας στο ζήτημα της χαμηλής τιμής του ελαιολάδου και της ελιάς έλαβε η δράση υπό τη μορφή αύξησης των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ για την ελιά της ποικιλίας Καλαμών. Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες καθίσταται σαφής, μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα την ειδική ασφαλιστική εισφορά υπέρ του ΕΛΓΑ, η οποία καθορίζει ασφάλιστρα προσαυξημένα έως και κατά 58% στην ελιά Καλαμών. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ απάντησε ουσιαστικά και στην ερώτηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις 4-5-2020 επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες μας”.
Ακόμα, ο κ. Αραχωβίτης επισημαίνει πως “σε ό,τι αφορά στην πλήρη αποτροπή ασχολίας με τον πρωτογενή τομέα, όποιος συνταξιούχος των λοιπών φορέων κύριας ασφάλισης πλην ΟΓΑ "τολμά" να αναλάβει δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ, υποχρεούται να καταβάλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ”.
Και με ειρωνικό ύφος αναφέρει ότι “αναμένουμε τα επόμενα μέτρα της κυβέρνησης για τη "στήριξη" του πρωτογενούς τομέα και την ενθάρρυνση ενασχόλησης με την παραγωγή…”.


NEWSLETTER