Σάββατο, 16 Μαϊος 2020 17:50

Ερώτηση Βελόπουλου για επέκταση φυσικού αέριου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Βελόπουλου για επέκταση φυσικού αέριου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ερώτηση για την επέκταση του φυσικού αέριου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναλυτικά η ερώτηση:
"Οπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι αστικών κέντρων της Πελοποννήσου, αλλά και από πλήθος δημοσιευμάτων πληροφορούμαστε, τελικά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η σύνδεση των μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Τρίπολη, Σπάρτη, Αργος, Ναύπλιο, Κόρινθος, Καλαμάτα) με το φυσικό αέριο, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, της νυν περιφερειακής αρχής και των δημάρχων Τρίπολης, Κορίνθου, Ναυπλίου και Αργους, για την πολυπόθητη έλευση του φυσικού αερίου. Οκτώ συνολικά πόλεις της Πελοποννήσου, για τις οποίες το προηγούμενο (και αρχικό) πρόγραμμα ανάπτυξης της «ΔΕΔΑ» προέβλεπε ότι, θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, τώρα, εξαιρούνται από το νέο 5ετές 2020-2024, σύμφωνα με έγκριση της ΡΑΕ.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
Προτίθεσθε να επανεξετάσετε, εκ νέου, την ένταξη των ως άνω πόλεων της Πελοποννήσου στο πρόγραμμα διασύνδεσης με το φυσικό αέριο, λαμβάνοντας πρόνοια για την σμίκρυνση της χρονικής διάρκειας εκτέλεσης των σχετικών έργων υποδομής, έτσι ώστε να μπορέσουν οι εν λόγω πόλεις να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της καθαρότερης και φθηνότερης αυτής ενέργειας;".


NEWSLETTER