Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 18:10

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Με ανακοίνωσή της η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου “Λαϊκή Συσπείρωση” χαρακτηρίζει προκλητικό το περιεχόμενο συνεδρίασης του ΠΕΣΥ και της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί δεν συζητούνται τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί για τη θωράκιση απέναντι στην πανδημία Covid-19, ούτε οι οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Είναι προκλητικό και απαράδεκτο το γεγονός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να συγκαλείται για άλλη μια φορά συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα και του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα, χωρίς να μπαίνουν πουθενά για συζήτηση τα κρίσιμα ζητήματα της υγείας του λαού και των συνεπειών της επερχόμενης καπιταλιστικής κρίσης. Αντί λοιπόν να συζητάμε σοβαρά ζητήματα, για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές και τους χώρους που είναι επικίνδυνοι για τη μετάδοση του ιού, τι γίνεται με την κατάσταση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στη Κόρινθο, στο Κρανίδι, στη Τρίπολη, στη Σπάρτη, τι γίνεται στους καταυλισμούς των Ρομά, τι γίνεται στις ιδιωτικές κλινικές κλπ. Αντί μαζί με αυτά να δούμε το φάσμα της νέας φτώχειας, που ήδη πλήττει πλατιά λαϊκά στρώματα και θα επιδεινωθεί στο επόμενο διάστημα, συζητάμε λες και δεν υπήρξε καμία πανδημία κορονοϊού, συνεχίζεται απρόσκοπτα το έργο δημοπρατήσεων, εγκρίσεων προγραμματικών συμβάσεων για να καλυφθούν παλιές αμαρτίες, όπως π.χ. το αποχετευτικό στους Αγίους Θεοδώρους, στην Κόρινθο ή να διατεθούν για άλλη μια φορά εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες για «τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη» των υπηρεσιών!
Εμείς ως «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτούμε να συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας της υγείας και στήριξης του εισοδήματος του λαού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η επέκταση των διαγνωστικών τεστ στα στρατόπεδα, στις δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών, στους καταυλισμούς των Ρομά, στις ιδιωτικές κλινικές, στα γηροκομεία. Είναι πρώτης προτεραιότητας τα μέτρα και τα έργα στους καταυλισμούς των Ρομά, ώστε να διαμορφωθούν ανθρώπινες υποδομές και συνθήκες υγιεινής στην άρδευση, την αποχέτευση, για να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων. Το γεγονός και μόνο ότι παρά την πανδημία δεν προσελήφθη κανένας μόνιμος γιατρός στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, αρκεί για να χαρακτηρίσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο λαός της Πελοποννήσου χρειάζεται να γνωρίζει πώς στέκεται ο καθένας απέναντι στο κίνδυνο της υγείας, ιδιαίτερα μπροστά στην ανάγκη να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και πώς θα σταθεί απέναντι στο ερώτημα, ποιος θα πληρώσει τελικά και τη νέα κρίση”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER