Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 20:10

Το Μέρα25 Μεσσηνίας για τις πλατείες

Γράφτηκε από την
Το Μέρα25 Μεσσηνίας για τις πλατείες


Με ανακοίνωσή του το Μέρα25 Μεσσηνίας εκφράζει την άποψη ότι “η πλατεία δεν είναι για διεκδικήσεις και διαμαρτυρίες, η πλατεία ανήκει στην Αγορά και το Κράτος: αυτό είναι το μήνυμα που η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να περάσει ορίζοντας ως τη μόνη επιτρεπτή κανονικότητα είτε την εμπορική αξιοποίηση της πλατείας είτε την ανάδειξη της ως χώρου εορταστικών εκδηλώσεων για την πολιτισμένη και εξευγενισμένη πολιτική εξουσία με την απαραίτητη πάντα μιντιακή κάλυψη”.

Και όλα αυτά, όπως λέει, “για την ψυχική ανάταση των «μονάδων» που τους επιτρέπεται να διασκεδάζουν και να πίνουν το ποτό τους στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων αλλά όχι όρθιοι ή σε παγκάκια ή ακόμα καλύτερα να βγάζουν selfie με τον πρωθυπουργό ή το δήμαρχο της Αθήνας. Από την άλλη η πανδημία δημιουργεί επικίνδυνες για την δημόσια υγεία «μολυσματικές εστίες» στην νυχτερινή καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για το περιβαλλοντικό νόμο ή στη συνάθροιση νέων σε δημόσιο χώρο στην Αγία Παρασκευή ή στην Κυψέλη, τόσο σοβαρές… που η κυβέρνηση οφείλει να τις καταστείλει”. Και συνεχίζει αναφέροντας:
“Οι διαμαρτυρίες για την ψήφιση του περιβαλλοντικού νόμου έκτρωμα απειλούσαν τη δημόσια υγεία μας, καθώς η μόνη επιτρεπτή και νόμιμη δραστηριότητα μας την 4η Μαΐου ήταν η επίσκεψη σε κομμωτήριο και κέντρο αισθητικής και όσοι -κατά βάση μέλη των περιβαλλοντικών ενώσεων- βρέθηκαν να διαμαρτύρονται για την λεηλασία των φυσικών πόρων του περιβάλλοντος με ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για την αποκόμιση κέρδους από την παρασιτική ολιγαρχία –κατέληξαν για εξακρίβωση στοιχείων στο αστυνομικό τμήμα. Ομοίως απειλητική για τη δημόσια υγεία ήταν και η συνάθροιση νέων ανθρώπων μετά από δύο μήνες καραντίνα και για αυτό ήταν επιβεβλημένη η βίαιη και κατασταλτική επέμβαση του κράτους, του ίδιου κράτους που λίγες μέρες αργότερα έστειλε τους ίδιους νέους σε κλειστές σχολικές αίθουσες περιορισμένων τετραγωνικών μέτρων χωρίς τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέσα (αντισηπτικά κλπ).
Η προληπτική εκκαθάριση της πλατείας είναι, όπως δήλωσε και ο επικεφαλής του Μέρα25 μία στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης που ισοδυναμεί με προληπτικές εκκαθαρίσεις κάθε αντίστασης στο 5ο μνημόνιο που κοντοζυγώνει.
Μοναδικό ανάχωμα στα σχέδια της κυβέρνησης, που ως απολύτως δεσμευμένη να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, εγχώριων ή μη, ολιγαρχών προωθώντας αναποτελεσματικές, ολοένα αντι-λαϊκότερες και αυταρχικότερες πολιτικές είναι να παραμείνουμε πολίτες και όχι ιδιώτες αυτοπεριορισμένοι στην ιδιωτική μας σφαίρα. Πολίτες ενεργοί και πολίτες ενωμένοι. Αγνοια και αδιαφορία πλέον δε συγχωρείται”.


NEWSLETTER