Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 19:55

Ερώτηση Βελόπουλου για τους μύλους του λιμανιού

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Βελόπουλου για τους μύλους του λιμανιού


Ερώτηση για την πρόταση του Δήμου Καλαμάτας να γίνουν οι μύλοι στο λιμάνι της πόλης το σύγχρονο μουσείο της, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, προς την υπουργό Πολιτισμού και τον υπουργό Εσωτερικών.

Αναφέρει ότι “όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της Καλαμάτας, το κτήριο των μύλων στην πόλη τους, είναι ένα επιβλητικό κατασκεύασμα και το πρώτο οικοδόμημα, που βλέπει κανείς από το κατάστρωμα ενός πλοίου, όταν εισέρχεται στο λιμάνι της πόλης. Η δημοτική αρχή της πόλης επιθυμεί την αξιοποίηση του ως άνω κτηρίου, ώστε να φιλοξενήσει το εν λόγω κτήριο το σύγχρονο μουσείο της Καλαμάτας και να γίνει πόλος έλξης τουριστών.”
Σημειώνει ότι “το κτήριο ανήκει σε ιδιώτη και όχι στο δήμο, οπότε αυτός είναι και ο λόγος που αποκλείστηκε από το προηγούμενο πρόγραμμα «Φιλόδημος I» του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο δημιουργήθηκε μεταξύ άλλων και για την αποκατάσταση και αξιοποίηση εμβληματικών κτηρίων εντός της γεωγραφικής δικαιοδοσίας των δήμων”.
Ο κ. Βελόπουλος ρωτά τους υπουργούς: “Προτίθεσθε να διευθετήσετε τα όποια εμπόδια και να δρομολογήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ενταχθεί το ως άνω κτίσμα σε μελλοντικό σχετικό πρόγραμμα κτηριακής ανακαίνισης;”.


NEWSLETTER