Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 11:43

Ερώτηση Βελόπουλου για αντιπλημμυρικά Θουρίας

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Βελόπουλου για αντιπλημμυρικά Θουρίας

Ερώτηση στη Βουλή για την εξαίρεση της Θουρίας από τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής Θουρίας, εκτός του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου του «Μορέα» παραμένει η Θουρία, παρά το γεγονός ότι η προστασία της ως άνω περιοχής από τις πλημμύρες αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη. Το ως άνω χωριό υπέστη μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, την επίμαχη περίοδο. Το Συμβούλιο της ως άνω κοινότητας έχει πάρει σχετική απόφαση και ζητά την εκτροπή του ρέματος Αγίων Θεοδώρων, πριν το χωριό. Το συγκεκριμένο ρέμα είναι η κυριότερη αιτία για τις πλημμύρες του 2016 και προηγουμένων ετών”.
Ο κ. Βελόπουλος ρωτά τους υπουργούς: “1) Για ποιους λόγους εξαιρείται η ως άνω τοπική κοινότητα από τον προγραμματισμό των αντιπλημμυρικών εργασιών του τοπικού οδικού δικτύου του «Μορέα»; 2) Προτίθεσθε να αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, τόσο για την εκπόνηση μελέτης ένταξης της περιοχής Θουρίας στον σχεδιασμό των αντιπλημμυρικών έργων του τοπικού οδικού δικτύου του «Μορέα», όσο και για την εκτροπή του τοπικού ρέματος των Αγίων Θεοδώρων, όπως αιτούνται οι κάτοικοι της Θουρίας;”.


NEWSLETTER