Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 13:33

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τριφυλίας: “Τους ενοχλεί το μαύρο χρώμα”

Γράφτηκε από την

 

«Τους ενοχλεί το μαύρο χρώμα» σημειώνει η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, αναφορικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη για την υπόθεση με τον Σουδανό εργάτη στα Φιλιατρά.

Του καταλογίζει φασιστική πρακτική όπως και στον προηγούμενο δήμαρχο στον καποδιστριακό Δήμο Φιλιατρών («φωτογραφίζοντας» τον Αλκη Ξύγκα).

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει:

«Ενας από τους καλύτερους τρόπους χειραγώγησης συνειδήσεων των ανθρώπων είναι η σπορά φόβου, μέσω ρατσιστικού – φασιστικού λόγου. Μια φασιστική πρακτική που εφάρμοσε τόσο ο σημερινός δήμαρχος Τριφυλίας, όσο και ο προηγούμενος καποδιστριακός δημοάρχοντας Φιλιατρών. Πριν η δικαιοσύνη επιληφθεί, έκριναν ως ένοχο έναν νεαρό Σουδανό μετανάστη υιοθετώντας την άποψη των γονέων ενός μικρού κοριτσιού για απόπειρα αρπαγής του. Ομως τελικά το δικαστήριο τον αποφυλάκισε και το υποτιθέμενο τελικά συμβάν της 12ης Ιουνίου στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, χαρακτηρίζεται ως “φιάσκο”.

Μάλιστα ο τέως δήμαρχος έχει αδύνατη μνήμη και ξεχνά ότι η δική του δημοτική αρχή είχε καταγγελθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για προσπάθεια παρεμπόδισης αντιρατσιστικής ανθρωπιστικής εκδήλωσης που πραγματώθηκε στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών πριν 13 χρόνια, όταν είχαν πρωτοεμφανιστεί στα Φιλιατρά οι Σουδανοί μετανάστες. Τους ενοχλεί το μαύρο χρώμα, τους ενοχλεί η διαφορετικότητα. Αλλά ταυτόχρονα όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι και ο ιδεολογικός χώρος - εσμός που εκφράζουν η κοινωνία του κέρδους δηλαδή, δε διστάζουν να χρησιμοποιούν τους μετανάστες στα ελαιοπερίβολά τους και γενικότερα στις εργασίες τους. Να τους βλέπουν ως οικονομικό αντικείμενο. Τίποτα παραπάνω. Πηγή πλούτου, κιμά στις μηχανές τους. Το αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό κίνημα απαιτεί την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία. Για να διαβιώνουν δίπλα μας ως ίσοι συμπολίτες».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ηγγικεν η ώρα του τέλους. Μετανάστες και οι ντόπιοι πληθυσμοί θα πραγματώσουμε αυτό το στόχο. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Σοσιαλισμός».