Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 20:50

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καταδικάζει τον βανδαλισμό του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην Αγορέλιτσα

Γράφτηκε από την
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καταδικάζει τον βανδαλισμό του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην Αγορέλιτσα

Τον βανδαλισμό του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Αγορέλιτσα, στη Χώρα Μεσσηνίας καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.

 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Με προκλητικό και θρασύδειλο τρόπο - ύβρη στην ιστορία και τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, «άγνωστοι» για μια ακόμη φορά βεβήλωσαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη θέση Αγορέλιτσα, στη Χώρα Μεσσηνίας.

Το μνημείο ανεγέρθηκε προς τιμή των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ (με επικεφαλής τον ταγματάρχη Ηλία Σφακιανάκη), που σκοτώθηκαν στις 19 Ιούλη 1944, στη θρυλική μάχη της Αγορέλιτσας ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, κατά την οποία η εξόντωση γερμανικής φάλαγγας ήταν πλήρης: τα 13 αυτοκίνητα καταστράφηκαν, 180 Γερμανοί σκοτώθηκαν, 12 πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Ως γνήσιοι απόγονοι των συνεργατών του κατακτητή, οι άγνωστοι νοσταλγοί του εθνικοσοσιαλισμού και του φασισμού προέβησαν σε μία πράξη βανδαλισμού, σχηματίζοντας πάνω στο μνημείο ναζιστικά σύμβολα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας καταδικάζει τον βανδαλισμό του μνημείου και καλεί για μια ακόμη φορά σε εγρήγορση, συσπείρωση και ενότητα τον δημοκρατικό κόσμο απέναντι στις φασιστικές και ακροδεξιές προκλήσεις”.


NEWSLETTER