Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 07:10

Κουκουλόπουλος σε συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ: "Με το κεφάλι ψηλά για την ανασυγκρότηση"

Κουκουλόπουλος σε συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ: "Με το κεφάλι ψηλά για την ανασυγκρότηση"

"Η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την ανασυγκρότηση πρέπει να γίνει με το κεφάλι ψηλά, με αισιοδοξία και ελπίδα. Το ΠΑΣΟΚ αναγεννάται μαζί με την Ελλάδα" σημείωσε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα ο βουλευτής Κοζάνης Πάρης Κουκουλόπουλος, συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.

Με την ομιλία του πρωτοκλασάτου στελέχους του κόμματος -στην εκδήλωση που οργάνωσε στο ξενοδοχείο "Rex" η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου Μεσσηνίας (ΝΟΕΣ)- ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της προσυνεδριακής διαδικασίας στο νομό μας, για το 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα γίνει στην Αθήνα το τετραήμερο 28 Φεβρουαρίου με 3 Μαρτίου.

Τις επόμενες ημέρες, ώς τις 22 Φεβρουαρίου -όπως είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ο συντονιστής της ΝΟΕΣ Μεσσηνίας Μιχάλης Σούμπλης- θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του β΄ προσυνεδριακού κύκλου, ανοιχτές συνελεύσεις στις δημοτικές και τις νομαρχιακές ΟΕΣ, όπου θα διατυπωθούν προτάσεις πάνω στα δύο θέματα του συνεδρίου, το καταστατικό και τη διακήρυξη αφ’ ενός και τον εθνικό σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση του κόμματος αφ’ ετέρου.

Ο Π. Κουκουλόπουλος, στην ομιλία του, χαρακτήρισε τον φετινό χρόνο ως «λυκόφως και λυκαυγές μαζί», ως «χρονιά της στροφής προς τη διέξοδο, μετά από μια τριετή, οδυνηρή προσπάθεια», σημειώνοντας ότι η προσπάθεια αφορά στη σωτηρία της πατρίδας και είναι εθνική ανάγκη:

«Συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή χωρίς πίσω σκέψεις» τόνισε ο Μακεδόνας βουλευτής, δηλώνοντας ότι η τρικομματική κυβέρνηση εφαρμόζει την στρατηγική που είχε εξ αρχής εισηγηθεί το ΠΑΣΟΚ:

«Είμαστε οι εγγυητές της εθνικής στρατηγικής, που εμείς είχαμε εισηγηθεί. Αυτή η στρατηγική ήταν -και παραμένει- ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η χώρα σελίδα» πρόσθεσε, λέγοντας ότι «αυτοί που πρέπει να έχουν πρόβλημα είναι ο συμπατριώτης σας πρωθυπουργός, που μιλούσε στο Ζάππειο για ισοδύναμα 18 δισ. ευρώ, αλλά και ο Φώτης Κουβέλης που κι αυτός ''ανακάλυπτε'' ισοδύναμα, χωρίς αυτά να υφίστανται».

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε δε, «στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο λαός ενέκρινε αυτή την στρατηγική, αλλά το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το τίμημα»

Παραδέχθηκε πάντως ο Π. Κουκουλόπουλος ότι το ΠΑΣΟΚ διέπραξε «στρατηγικό λάθος» τον Μάιο του 2010 επιδιώκοντας να αναλάβει μόνο του το βάρος της λύσης στο πρόβλημα της κρίσης:

«Ηταν μια ολέθρια απόφαση, πείτε το αποκοτιά, πείτε το αλαζονεία, για την οποία πληρώσαμε τα επίχειρα» σημείωσε, χωρίς πάντως να «χρεώσει» αποκλειστικά τον απελθόντα πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τις επίμαχες αποφάσεις.

Ο συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ επέκρινε όσους ασκούν κριτική μιλώντας για εναλλακτικές, παρατηρώντας ότι οι συσχετισμοί που ίσχυαν -και εν μέρει εξακολουθούν να ισχύουν- στην Ευρώπη, ήταν αυτοί που υποχρεώσαν και υπαγόρευσαν στη χώρα μας τα σκληρά μέτρα.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι χρειάζεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να υπάρξει ανάπτυξη, δηλώνοντας ότι όλες οι τράπεζες στη χώρα μας τελούν υπό απόλυτο δημόσιο έλεγχο.

Καταλήγοντας, ο Π. Κουκουλόπουλος είπε πλέον η Ελλάδα «πρέπει να γίνει μια ''κανονική'' χώρα», ξεκινώντας από ένα εθνικό φορολογικό σύστημα -«τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που εφαρμόζονται τώρα δεν είναι φορολογικό σύστημα» σημείωσε.

«Δεν είμαστε ίδιοι, ούτε ποτέ θα γίνουμε ίδιοι με τη Νέα Δημοκρατία» συνέχισε, και στάθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που, όπως είπε, έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ προωθώντας ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τις ευπαθείς ομάδες, τους αγρότες, τους νέους και τη διασφάλιση του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων.