Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 22:21

Βελόπουλος για καθυστερήσεις στην ένταξη στο ταμείο ανεργίας στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Βελόπουλος για καθυστερήσεις στην ένταξη στο ταμείο ανεργίας στη Μεσσηνία

 

Ερώτηση με θέμα “Απαράδεκτες καθυστερήσεις ένταξης ανέργων στο ταμείο ανεργίας παρατηρούνται στη Μεσσηνία”, κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι υπάλληλοι Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας για τις τραγικές καθυστερήσεις στη διαδικασία ένταξης στο ταμείο ανεργίας. Οι εκπρόσωποι του εν λόγω συνδικάτου αναφέρουν ότι «έρχονται δεκάδες καταγγελίες στο συνδικάτο για καθυστερήσεις έως και 80 ημερών, χωρίς καμία ενημέρωση, ενώ οι προσπάθειες των συναδέλφων να επικοινωνήσουν με τον ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ Καλαμάτας πέφτουν στο κενό». Ειδικότερα, λόγω του ότι, αφενός, οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν δουλέψει ελάχιστα ή και καθόλου τη σεζόν που πέρασε, λόγω της πανδημίας, και αφετέρου λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για την επόμενη σεζόν, προστίθεται στους ανωτέρω εποχικούς εργαζόμενους επιπλέον άγχος και επιπλέον αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι”.

Ο κ. Βελόπουλος ρωτάει τον υπουργό: “1. Προτίθεσθε να απλοποιήσετε και να επισπεύσετε τη διαδικασία ένταξης των ανέργων υπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας στο ταμείο ανεργίας, προκειμένου να τελεσφορήσουν οι αιτήσεις τους για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας, το οποίο θα τους απαλλάξει από το άγχος της εξασφάλισης ενός ελάχιστου πόρου για την επιβίωσή τους; 2. Προτίθεσθε άμεσα να στελεχώσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στην ως άνω περιοχή με το απαραίτητο προσωπικό προς αποφυγή παρόμοιων με τις άνω περιγραφόμενες αρνητικές καταστάσεις, που αποτελούν τροχοπέδη στη ζωή των Ελλήνων φορολογουμένων;”.


NEWSLETTER