Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 14:46

Ο Βελόπουλος για Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Ο Βελόπουλος για Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Κυπαρισσίας

Για υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας.

Ο κ. Βελόπουλος μιλά για ταλαιπωρία που βιώνουν 15 νεφροπαθείς από την υποστελέχωση της μονάδας, ενώ αναφέρει πιο συγκεκριμένα: «Ανήσυχοι κάτοικοι μας αναφέρουν λεπτομέρειες σχετικά με το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, της Πελοποννήσου, όσον αφορά στους νεφροπαθείς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω από την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος του ως άνω νοσοκομείου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, μεγάλη είναι η ταλαιπωρία την οποία βιώνουν αδιαμαρτύρητα 15 συμπατριώτες τους, που κάθε 3 μέρες χρειάζεται να μεταβαίνουν στο ως άνω νοσοκομείο για την προγραμματισμένη διαδικασία αιμοκάθαρσής τους. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του εν λόγω νοσοκομείου λειτουργεί, πλέον, με έναν μόνο υπάλληλο νοσηλευτή, που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στη φροντίδα όλων των νεφροπαθών. Αποτέλεσμα είναι οι ντόπιοι ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, που βρίσκεται 50 χλμ. μακριά, αναγκαζόμενοι, έτσι, να διανύουν ταξίδι 100 χιλιομέτρων με την επιστροφή!
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός:
1. Προτίθεσθε να προβείτε στη στελέχωση της ως άνω Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας με το αναγκαίο σε αριθμό και σε ειδικότητες έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να παρασχεθεί πληρέστερη και πιο αξιοπρεπής ιατρική φροντίδα στους ντόπιους νεφροπαθείς;
2. Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη πρόνοια, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, τόσο η εγκατάσταση αποδοτικών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, όσο και η λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ώστε να μην ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι μακριά από την πόλη οι ντόπιοι νεφροπαθείς;».

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER