Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 13:31

Η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για την Ημέρα της Γυναίκας

Γράφτηκε από την
Η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για την Ημέρα της Γυναίκας

Το τμημα Γυναικών της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το σημερινό εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας:

 

"Η 8η Μαρτίου αποτελεί ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και είναι η αφετηρία νέων στόχων και διεκδικήσεων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο, για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων, σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.

 Έχει ιδιαίτερο νόημα καθώς οι γυναίκες της εξέλιξης, της προόδου, του μόχθου, της ίσης μεταχείρισης, των ίσων ευκαιριών, είναι δυναμικά παρούσες και συνεχίζουν να διεκδικούν, συχνά, ακόμη και τα αυτονόητα, αλλά και να χαίρουν της εκτίμησης της κοινωνίας για την προσφορά τους.

Είμαστε όλες μπροστά στους αγώνες, αναδεικνύοντας θέματα που απασχολούν την κοινωνία και την γυναίκα.

Όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα τα έχουμε καταφέρει μέσα από αγώνες οι οποίοι συνεχίζονται, άλλωστε η 8η Μαρτίου αυτό το νόημα έχει.

Όχι εφησυχασμός αλλά διεκδικήσεις με δυναμισμό και προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών όχι μόνο για σήμερα αλλά και για τις γενιές που έρχονται.

Και να μην ξεχνάμε ότι στην τόσο γόνιμη και πλούσια γλώσσα μας λέξεις εύηχες με ιδιαίτερη βαρύτητα, νόημα και χροιά είναι γένους θηλυκού: ελπίδα, αρετή, ιδέα, παλικαριά, λεβεντιά, ειρήνη, δύναμη, θυσία, μάνα, αγάπη, παιδεία, αξία, δόξα, ευτυχία, ανδρεία, με κορύφωση την πίστη, την ελευθερία, την πατρίδα.

Στον 21ο αιώνα που διανύουμε έχει ιδιαίτερη σημασία η καταξίωση και ανάδειξη των γυναικών. Η ανάδειξη που σημαίνει ισοτιμία, ισότητα, συμπληρωματικότητα, αλληλοσεβασμό, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για τα δύο φύλα. Σημαίνει απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών για την ατομική τους ολοκλήρωση, σε όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών".

 

 

Η Υπεύθυνη Γυναικών ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Παπαγεωργίου Εύη

 

 

             

 


NEWSLETTER