Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 11:19

O ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τον ΚΕΘΕΑ

Γράφτηκε από την

Την κυβέρνηση για την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ επικρίνει δριμύτατα η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


“Με στόχο την ουσιαστική κατάργηση ενός οργανισμού ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες έδωσε ελπίδα και επανένταξε χιλιάδες τοξικοεξαρτημένους, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρα στην εκ βάθρων μετατροπή του με το έωλο επιχείρημα της εξυγίανσής του”, αναφέρει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ άλλων παρατηρεί: “Και σε αυτήν την περίπτωση αποδεικνύεται η αθλιότητα της κυβέρνησης των αρίστων, η οποία με ύπουλο τρόπο υπονομεύει ένα επιτυχημένο κοινωνικό θεραπευτικό μοντέλο το οποίο αλλοιώνει, ανατρέποντάς το εκ βάθρων. Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτός από ανίκανο αποδεικνύεται και ανάλγητο χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας για τα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους. Στέκεται απέναντί τους ως αντίπαλος και όχι ως αρωγός, όπως οφείλει κάθε σύγχρονο, δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος. Το ανίκανο, ανάλγητο αλλά και ανεπαρκές επιτελικό κράτος καταργεί θεραπευτικά προγράμματα και θεραπευτικές δομές με τη μέθοδο της συγχώνευσης. Μια συγχώνευση όμως η οποία, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, ανακατεύει ανόμοιες θεραπευτικές δομές, όπως για παράδειγμα τα προγράμματα των φυλακών με τις δομές απεξάρτησης από αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια”.
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι “προφανώς στην κυβέρνηση είναι άγνωστη η λέξη «ντροπή»! Μιλούν για κυκλώματα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΘΕΑ την ώρα που έχουν διορίσει ένα καθαρά κομματικό Δ.Σ. το οποίο, επιπλέον, μετέτρεψαν σε έμμισθο, καταργώντας το αυτοδιοίκητο που διασφάλιζε τη δημοκρατική συμμετοχή” και καταλήγει: “Και στη Μεσσηνία όλα αυτά τα χρόνια η συμβολή του ΚΕΘΕΑ ήταν και είναι ιδιαίτερα σημαντική στην απεξάρτηση, την επαγγελματική κατάρτιση και την κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων, καθώς και στην συμβουλευτική και θεραπευτική στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών, αλλά και στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης, ενώ δεν υπάρχει καμία άλλη δομή στο νομό για να στηρίξει αυτά τα άτομα καθώς και τις οικογένειές τους”.