Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 21:44

Περιοδείες στελεχών ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για εργασιακό και λαϊκές αγορές

Γράφτηκε από την
Περιοδείες στελεχών ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για εργασιακό και λαϊκές αγορές

Για το εργασιακό νομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ενημέρωσαν σήμερα σε περιοδείες τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας.


Ειδικότερα, επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους της Καλαμάτας πραγματοποίησαν, σήμερα, κλιμάκια του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, “ενόψει της ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου συμμετέχοντας στην πανελλαδική καμπάνια του κόμματος”, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν τους εργαζόμενους πως “με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιτίθεται στον κόσμο της εργασίας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και της ολιγαρχίας. Με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί το οκτάωρο και την πενθήμερη εργασία”. Παρατήρησαν πως “επιβάλλει 10ωρη εργασία με αμοιβή για 8 ώρες και συμψηφισμό με ρεπό και άδειες. Διπλασιάζει το ετήσιο όριο υπερωριών με εξαντλητικές συνθήκες εργασίας και μικρότερες απολαβές. Θεσμοθετεί τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση, αντί για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, όπως ισχύει σήμερα. Καταργεί την κυριακάτικη αργία για χιλιάδες εργαζόμενους. Επιτρέπει ανεξέλεγκτες και καταχρηστικές απολύσεις. Ταυτόχρονα, ποινικοποιεί την απεργία και τους αγώνες των εργαζομένων και περιορίζει ή καθιστά ουσιαστικά αδύνατο το δικαίωμα στην απεργία”.
Τα τοπικά στελέχη του κόμματος υπενθύμισαν πως “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο μισθό 11%, κατάργησε τον υποκατώτατο για τους νέους εργαζόμενους κόντρα στις επιταγές των θεσμών, επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις”. Εξήγησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “δεσμεύεται για την κατάργηση όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της Ν.Δ., τη θωράκιση της προστασίας των εργαζομένων, την αποκατάσταση και διεύρυνση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού”.
Οι περιοδείες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ θα κλιμακωθούν ενόψει της απεργίας της Πρωτομαγιάς, που θα γίνει στις 6 Μαΐου, με απόφαση της ΑΔΕΔΥ.
Παράλληλα, σήμερα το πρωί, άλλο κλιμάκιο της Ν.Ε. επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας, μοιράζοντας φυλλάδια του κόμματος για “το νομοσχέδιο της Ν.Δ. που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών πετώντας έξω από αυτές παραγωγούς, επαγγελματίες και πωλητές, διαλύοντας τη λειτουργία τους και φιλοδοξώντας να τις μετατρέψει σε υπαίθρια σούπερ μάρκετ, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και εταιρικά σχήματα”.


NEWSLETTER