Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 12:00

Στο μνημείο μάχης Φιλιατρών κατέθεσε στεφάνι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Γράφτηκε από την
Στο μνημείο μάχης Φιλιατρών κατέθεσε στεφάνι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στο μνημείο μάχης Αγίου Χριστοφόρου Φιλιατρών κατέθεσε στεφάνι η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στον χώρο αυτό που έγινε σύγκρουση των δυνάμεων της Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στους κατακτητές.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Η ενέργεια αυτή είναι μια ειλικρινής αγωνιστική πράξη μνήμης – τιμής των εργατικών αγώνων, όπως και των νεκρών αγωνιστών της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και όλου του κόσμου.

Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αγωνιζόμαστε για τη μη εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να κάνει νόμο τη 10ωρη εργασία. Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου. Απαιτούμε μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς τη μείωση των μισθών και ταυτόχρονη μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης με αύξηση των συντάξεων.

Το μνημείο μάχης Αγίου Χριστοφόρου Φιλιατρών έχει υποστεί βανδαλισμούς. Συγκεκριμένα έχει αφαιρεθεί τμήμα ανάγλυφης χαλκογραφίας όπου απεικόνιζε αγωνιοζόμενους αντάρτες. Κάνουμε γνωστό το γεγονός με στόχο μοναδικό: την αποκατάσταση του μνημείου. Για το ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε».


NEWSLETTER