Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 20:39

Δράση αλληλεγγύης της ΚΝΕ Μεσσηνίας για την Παλαιστίνη

Γράφτηκε από την
Δράση αλληλεγγύης της ΚΝΕ Μεσσηνίας για την Παλαιστίνη

 

Ο Πολυχώρος Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας», σε μια προσπάθεια να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό με όπλο τη τέχνη, απευθύνει κάλεσμα εικαστικής δημιουργίας (γκράφιτι, ζωγραφική, χαρακτική, σκίτσο κ.ά.).

Τα έργα μπορούν να φωτογραφηθούν και να σταλούν μαζί με τα στοιχεία των δημιουργών στο email του Πολυχώρου μέχρι 31 Μάη. Θα ακολουθήσει η έκθεσή τους στο Πολυχώρο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες της αιματηρής σφαγής του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού στην Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Γι' αυτές τις βάρβαρες εγκληματικές επιθέσεις που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, ακόμη και μικρών παιδιών, συνένοχοι είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην αναβάθμιση της οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Η τέχνη παίρνει θέση στον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που γεννιούνται από τη βαρβαρότητα του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος! Όπως είπε, άλλωστε, κι ο κομμουνιστής καλλιτέχνης Π. Πικάσο "Κανένας πίνακας δε δημιουργήθηκε για να διακοσμεί σπίτια. Είναι ένα εργαλείο πολέμου για επίθεση αλλά και για άμυνα εναντίον του εχθρού". Οι βομβαρδισμοί, οι εικόνες της φρίκης του πολέμου, ο ξεκληρισμός ολόκληρων οικογενειών, τα δεκάδες θύματα και οι τραυματίες, δικαίως προκαλούν τον αποτροπιασμό κάθε νέου και νέας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER