Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 16:30

Ελληνική Λύση: «Κίνδυνος για σοβαρά ατυχήματα στον δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη»

Ελληνική Λύση: «Κίνδυνος για σοβαρά ατυχήματα στον δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη»

«Κίνδυνο για σοβαρά ατυχήματα στον δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη» επισημαίνουν με ερώτησή τους οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Αποστόλος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, η Δημοτική Ενότητα Κορώνης επαναφέρει το θέμα της επικινδυνότητας του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη και ζητά, για ακόμη μια φορά, την αποκατάστασή του. Επισημαίνουν και τονίζουν οι εκπρόσωποι του εν λόγω δήμου ότι είναι επείγουσας ανάγκης η αποκατάσταση του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη σε δύο συγκεκριμένα σημεία: στους κόμβους και στην είσοδο της Κορώνης, καθώς και στο Ακριτοχώρι, στο τμήμα της οδού Κορώνη - Φοινικούντα.

Αν και έχουν περάσει, όμως, 6 μήνες από την τελευταία φορά που απευθύνθηκαν οι ως άνω με επιστολή τους στους αρμόδιους φορείς, τίποτα δεν έχει γίνει και ο κίνδυνος για σοβαρά ατυχήματα είναι μεγάλος.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζουν ότι είναι ανάγκη, κατεπειγόντως, να γίνουν παρεμβάσεις: 1) Στο τμήμα του Περιφερειακού Δακτυλίου Ν. Μεσσηνίας, μετά την είσοδο της Κοινότητας Κόμπων και των αποθηκών του πρώην ΑΣΟ, όπου το πρανές της οδού στο κτήμα Κουλουριάνου έχει υποστεί καθίζηση και σε συνάρτηση με το ότι το οδόστρωμα είναι πολύ στενό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος. 2) Επίσης, στο τμήμα Γερακάδα - Κορώνη, απέναντι από την ιδιοκτησία κληρονόμων Ράλλη Κωνσταντίνου, όπου υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. 3) Στο τμήμα της ανωτέρω οδού, κάτω από την Κοινότητα Ακριτοχωρίου, όπου έχουν φυτευτεί ελαιόδεντρα πλησίον του οδοστρώματος και ως φαίνεται, εντός της απαλλοτριωμένης ζώνης, τα οποία αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε σε διορθωτικές παρεμβάσεις στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη, ώστε αφενός να αποκατασταθεί και να αρθεί, το συντομότερο δυνατόν, κάθε επικινδυνότητα στην ως άνω οδική αρτηρία, και αφετέρου, να καταστεί ο δρόμος αυτός προσπελάσιμος και ασφαλής για τα διερχόμενα οχήματα;».