Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 15:10

Αναφορά Βελόπουλου με διαμαρτυρίες κατοίκων Φοινικούντας

Αναφορά Βελόπουλου με διαμαρτυρίες κατοίκων Φοινικούντας

Αναφορά με αφορμή τις διαμαρτυρίες κατοίκων της Φοινικούντας, για προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πύλου, κατέθεσε προς τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς, που έγινε κατόπιν ενημέρωσης από τους πoλιτευτές του κόμματος Αννα Νεγρεπόντη και Χρήστο Βασιλόγιαννη:

“Κύριοι Υπουργοί,
Παρακαλούμε για την τοποθέτησή σας επί μαζικής καταγγελίας, που μας προωθήθηκε από κατοίκους της περιοχής πέριξ της Πύλου, σχετικά με προβληματικές καταστάσεις που εξυφαίνονται στο Κέντρο Υγείας Πύλου, οι οποίες, σε πρότερο χρόνο, απασχόλησαν μέχρι και επιστολή πλέον των 150 κατοίκων της Φοινικούντας Μεσσηνίας προς τον κ. πρωθυπουργό. Ως φαίνεται, την αγανάκτηση των άνω κατοίκων πυροδότησε η τοποθέτηση στο Κέντρο Υγείας Πύλου ενός διευθυντή, χωρίς ειδικότητα, κατόπιν παρασκηνιακής, κατά τα λεγόμενα των κατοίκων, πολιτικής παρέμβασης τοπικού βουλευτή της Ν.Δ., δίχως διαδικασία επιλογής.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι νιώθουν ότι απολαμβάνουν κατώτερου επιπέδου ποιότητα ιατρικής φροντίδας από την τρέχουσα στελέχωση του εν λόγω Κέντρου Υγείας, ενώ ισχυρίζονται πως βρίσκονται σε δύσκολη θέση, γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν κοντινότερο εναλλακτικό Κέντρο Υγείας, αφού πρέπει να διανύουν 50 χλμ. για την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμάτας.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι ως άνω αιτούνται την διορθωτική παρέμβαση της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας της χώρας, προς στελέχωση του ως άνω Κέντρου Υγείας με ιατρικό προσωπικό, που θα προκριθεί κατόπιν διαδικασίας επιλογής με κριτήρια Αξιοκρατίας και Διαφάνειας και θα φέρει τις απαραίτητες εξειδικεύσεις, ικανό να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων της περιοχής με την επίδειξη της μέγιστης δυνατής συνέπειας στα καθήκοντα ιατρικής φροντίδας τους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, και αφού λάβετε υπόψη και σχετική με τα ανωτέρω επισυναπτόμενη δημοσίευση σε τοπική ιστοσελίδα του διαδικτύου, σας παρακαλώ να εξετάσετε το σύνολο των καταγγελλόμενων στην παρούσα και να αποφανθείτε σχετικά”.