Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 22:41

Ερώτηση «Ελληνικής Λύσης» για αρδευτικό Χανδρινού

Γράφτηκε από την
Ερώτηση «Ελληνικής Λύσης» για αρδευτικό Χανδρινού

 

Ερώτηση για την “ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου στον κάμπο Χανδρινού - Στενωσιάς, που εκκρεμεί εδώ και 6 χρόνια και την οποία ζητάει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού”, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας.

Αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι “ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας επισημαίνει την ανακολουθία έργων και λόγων των κυβερνώντων, σχετικά με την ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου στον κάμπο Χανδρινού - Στενωσιάς. Το εν λόγω έργο εγκρίθηκε πριν 5 χρόνια από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Δυστυχώς, έως σήμερα, αυτό το απολύτως αναγκαίο έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η άρδευση των καλλιεργειών που έχουν φυτευτεί στην περιοχή”.

Οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης ρωτούν τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Υποδομών: “1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του ανωτέρω αρδευτικού έργου και πότε αναμένεται να αποπερατωθεί; 2. Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην επίλυση του ως άνω προβλήματος και να προχωρήσετε στην κατασκευή και ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου του κάμπου Χανδρινού - Στενωσιάς, καθώς πρόκειται για ένα απολύτως αναγκαίο έργο για την επιβίωση των εκατοντάδων παραγωγών της περιοχής; 3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε αναφορικά με την περαιτέρω χρηματοδότηση του ως άνω αρδευτικού έργου, προκειμένου αυτό να καταστεί λειτουργικό και βιώσιμο;”.


NEWSLETTER