Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 17:20

Ο Μεν. Γερονικολός για φυσικό αέριο στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ο Μεν. Γερονικολός για φυσικό αέριο στη Μεσσηνία

Πρωτοβουλίες “προκειμένου να αποσαφηνιστούν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με το φυσικό αέριο στη Μεσσηνία” ανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μενέλαος Γερονικολός.

Με βάση την ενημέρωσή του, ο κ. Γερονικολός απέστειλε σχετική επιστολή στην πρόεδρο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να αναζητηθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση, σε σχέση με τον σχεδιασμό της για το φυσικό αέριο στη Μεσσηνία. Επίσης, απέστειλε επιστολή στους δημάρχους της Μεσσηνίας, με την οποία ζητά την ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι του νομού, αλλά και να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων από την πλευρά της Μεσσηνίας.

Αναφερόμενος στο σημαντικό ζήτημα του φυσικού αερίου, ο κ. Γερονικολός δήλωσε: “Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες αλληλοσυγκρουόμενων πληροφοριών, σε σχέση με το ζήτημα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο. Πλέον, είναι σαφές περισσότερο από ποτέ ότι τα θεσμικά όργανα που εκφράζουν το νομό θα πρέπει να αναζητήσουν επίσημες απαντήσεις. Καλούμε την αυτοδιοίκηση να αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες, ώστε να δοθούν επίσημες απαντήσεις για τον σχεδιασμό που υπάρχει για τη Μεσσηνία, αλλά και να συγκροτηθεί ένα συλλογικό μέτωπο διεκδικήσεων. Θεωρώ ότι η Μεσσηνία δεν μπορεί να αδρανεί έναντι τέτοιων κομβικών ζητημάτων, που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας, που αφορούν το αύριο της περιοχής μας. Η Μεσσηνία πρέπει να δηλώσει παρούσα, η Μεσσηνία οφείλει να διεκδικήσει συντεταγμένα όσα της αναλογούν”.


NEWSLETTER