Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 08:28

Ο Γιώργος Τράγκας στην «Ε»: «Φιλοδοξία η ανανέωση και η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας»

Γράφτηκε από τον
Ο Γιώργος Τράγκας στην «Ε»: «Φιλοδοξία η ανανέωση και η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας»

 

Την ανανέωση και την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας φιλοδοξεί να φέρει το κίνημα “Ελεύθεροι Ανθρωποι”, με επικεφαλής τον βετεράνο δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, όπως σημειώνει ο ίδιος σε συνέντευξή που παραχώρησε στην “Ελευθερία”, με αφορμή την παρουσία του στη Μεσσηνία για το γάμο του γνωστού σεφ Δημήτρη Πυλιώτη.

Ο κ. Τράγκας που βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για μια κοινωνική του υποχρέωση, μας είπε ότι σύντομα θα περιοδεύσει στη Μεσσηνία. Δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Βελόπουλο που έχει ακροδεξιές αποκλίσεις, εξέφρασε τη θλίψη του που η Ελλάδα είναι στην 70ή  θέση από πλευράς ελευθεριών του Τύπου κι εκτίμησε πως ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σοβαρότατες απώλειες σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, ενώ και ο κ. Τσίπρας δεν παίρνει τα πάνω του.

Στο ερώτημα τι κλίμα συναντάει στις περιοδείες του και ποιοι είναι οι στόχοι του κόμματός του παρατήρησε: “Το κίνημα «Ελεύθεροι Ανθρωποι» έχει ξεκινήσει πριν από 5 μήνες. Εχω την αίσθηση ότι απλώνεται σιγά - σιγά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Και απλώνεται γιατί υπάρχει η αίσθηση στον κόσμο ότι πράγματι μπορούμε να φέρουμε μια ανανέωση, μια αλλαγή. Πιστεύω ότι στη χώρα μας είναι επιτακτική ανάγκη να ανανεωθεί πλήρως ο πολιτικός κόσμος. Εγώ είμαι δημοσιογράφος βετεράνος, πολλά χρόνια, δεν είμαι πολιτικός. Είμαι επικεφαλής ενός κινήματος που φιλοδοξεί να φέρει νέους ανθρώπους στο πολιτικό σκηνικό και στη Βουλή. Πιστεύω ότι η χώρα μας τα τελευταία 11 χρόνια, επί μνημονίων κυρίως, οξειδώθηκε, σκούριασε πάρα πολύ. Η οικονομία βρίσκεται σε βύθιση και απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα αναστραφεί ποτέ αυτό το κλίμα, εάν δεν λάβουμε φορολογικά μέτρα παρόμοια με αυτά της Κύπρου. Δηλαδή, μιλάω για μια φορολογία μεταξύ 12% και 15% οριζόντια. Επίσης, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει ανάπτυξη όταν ο μισός πληθυσμός της χώρας κοιμάται με την αγωνία ότι αύριο θα πλειστηριαστεί το σπίτι του ή δεν θα έχει να πληρώσει και θα του πάρουν το μαγαζί του οι τράπεζες. Με αυτά τα δύο, δηλαδή τόσο με τη φορολογία και δεύτερον με τα δάνεια τα οποία πλήττουν 4.300.000 Ελληνες, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο κανένας Μητσοτάκης, κανένας Τσίπρας να κάνουν οτιδήποτε. Επίσης, υπάρχει το οξύτατο πρόβλημα του δημογραφικού. Η χώρα συρρικνώνεται και συρρικνώνεται πλέον όχι με αριθμητική πρόοδο, αλλά με γεωμετρική. Και αυτό γιατί «μιξάρεται» ανέλεγκτα με μεταναστευτικό στοιχείο. Δηλαδή, κάποια ωραία στιγμή, η επόμενη γενιά ίσως θα ξυπνήσει και οι πόλεις δεν θα είναι ελληνικές, θα είναι μικτές. Θα έχουν εισέλθει μέσα εκατομμύρια μετανάστες άνευ ελέγχου και η Ελλάδα θα έχει μια άλλη εικόνα. Αυτά τα τρία πιστεύω ότι είναι τα οξύτερα προβλήματα, με τα οποία δεν ασχολείται ο σημερινός πολιτικός κόσμος. Παράγει ακριβώς τα ίδια λόγια, κάνει ακριβώς τις ίδιες πράξεις και επομένως όταν τα λόγια και οι πράξεις είναι επαναλαμβανόμενες, θα ξαναέχουμε τα ίδια αποτελέσματα”.

Για το τι διαφορές έχει με την Ελληνική Λύση και τον κ. Βελόπουλο σημείωσε: “Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τον κ. Βελόπουλο. Ο κ. Βελόπουλος πέτυχε να μπει στη Βουλή, εμείς είμαστε ένα κίνημα βαθύτατα δημοκρατικό, βαθύτατα αφοσιωμένο στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, ένα κίνημα που πιστεύει στην ελευθερία, δεν έχει ακροδεξιές αποκλίσεις. Ο κ. Βελόπουλος κατά τη γνώμη μου έχει πολύ δεξιές, ακροδεξιές αποκλίσεις κι έχω την αίσθηση ότι δεν προσφέρει και τίποτα άλλο από το να ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη. Εχει ψηφίσει, αν δεν κάνω λάθος, περισσότερα από 15 νομοσχέδιά του είτε στο σύνολό τους είτε σε τμήματά τους. Εγώ δεν επιθυμώ ως παλαιός δημοσιογράφος και ως άνθρωπος που πιστεύει βαθύτατα στην ελευθερία, στην ελευθερία της έκφρασης και θλίβομαι που η Ελλάδα είναι στην 70ή θέση από πλευράς ελευθεριών του Τύπου -πράγμα το οποίο δεν άκουσα να το ψέγει ποτέ ούτε ο κ. Βελόπουλος ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης. Οι Ελληνες, δυστυχώς, έχουν να διαλέξουν μεταξύ κακών. Δηλαδή, ενός ανθρώπου που τους πλήγωσε πάρα πολύ και είναι ο κ. Τσίπρας που ισοπέδωσε την αστική και μικροαστική τάξη, ενός ανθρώπου που τους θύμωσε πάρα πολύ και αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης. Και έχει να διαλέξει ανάμεσα σε πολιτικά δεκανίκια, όπως θα λέγαμε την εποχή των καλών εφημερίδων. Εχει να διαλέξει ανάμεσα σε πολιτικά δεκανίκια που δεν του προσφέρουν καμία ανανέωση. Τέτοια φιλοδοξία εγώ και τα στελέχη του κινήματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι» δεν έχουμε”.

Για την εικόνα που αποκομίζει από τις περιοδείες του, επεσήμανε: “Οπου πηγαίνω, δυστυχώς, αποκομίζω εικόνες πεπαλαιωμένων κτηρίων γενικής κατάθλιψης και γενικής μελαγχολίας, εθνικής μελαγχολίας. Η χώρα πρέπει να επιβιώσει, η φυλή μας, κατά τη γνώμη μου, πρέπει ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης να επιβιώσει. Να αναταχθεί και η οικονομία και η κοινωνία. Οπου πήγα σε πόλεις και χωριά της Βορείου Ελλάδος είδα το ίδιο θέαμα και το αυτό συνάντησα λίγο - πολύ και στην Πελοπόννησο, όπου έμαθα ότι υπάρχουν εκκλησίες κοντά στην Τρίπολη που δεν πάει κανείς να προσκυνήσει, γιατί δεν υπάρχει κόσμος στα χωριά. Τα χωριά απομυζώνται, απορροφώνται από τις πόλεις. Και στη συνέχεια υπάρχει μια γιγαντιαία αστυφιλία στην Αθήνα που δεν κατάλαβα ποτέ το λόγο”.

Για το αν θα κάνει πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: “Είναι προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού να κάνει πρόωρες εκλογές, αρκεί να βρει τα επιχειρήματα για να τις κάνει. Να επικαλεστεί εθνικούς λόγους ή να επικαλεστεί ότι φέρνει καινούργια λεφτά στην Ελλάδα και ότι θέλει καθαρή λύση, όπως έλεγε ο κ. Σημίτης. Νομίζω όμως ότι στο μυαλό του έχει ένα δίλημμα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη μία θέλει μια τετραετία καινούργια, δηλαδή να το πάει στα 6 χρόνια και πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δυναμική του κόμματός του εναπομείνασα, γιατί καταρρέει σε όλη τη χώρα. Αλλά η δυναμική του σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη, όχι όσο ήταν. Από την άλλη μεριά, όμως, αυτός και η παρέα του στην Αθήνα -γιατί μην έχετε καμία αμφιβολία εδώ στην Καλαμάτα και γενικότερα στην Ελλάδα, δουλεύει μια παρέα στην Αθήνα. Η παρέα του κ. Μητσοτάκη με την αθηνοκεντρική ελίτ. Η χώρα βουλιάζει σε ένα σπιράλ οικονομικού θανάτου και η παρέα του κ. Μητσοτάκη διατηρούν τα κεκτημένα τους και τα πολλαπλασιάζουν. Επομένως, από τη μία το αθηνοκεντρικό κατεστημένο κάνει εισπράξεις και από την άλλη θέλει να πάει στις εκλογές. Και σκέφτεται ποια θα είναι η κατάλληλη ημερομηνία περιμένοντας και το “πράσινο φως” από τους Γερμανούς”.

Για το αν μπορεί να πετύχει και πάλι αυτοδυναμία η Ν.Δ. ανέφερε: “Εγώ νομίζω ότι επειδή θα υπάρχει και η απλή αναλογική, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σοβαρότατες απώλειες. Επειδή πηγαίνω από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό -δυστυχώς τα πανελλαδικά κανάλια δεν δείχνουν ούτε τα προβλήματα του κόσμου ούτε την ψυχική κόπωσή του- πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σοβαρότατες απώλειες και ο κ. Τσίπρας δεν παίρνει τα πάνω του με τίποτα. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν ανεβαίνει πάνω από 19%”.


NEWSLETTER