Κυριακή, 04 Ιουλίου 2021 16:14

Μεσσηνία: Ερώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα ύδρευσης στο Ψάρι

Μεσσηνία: Ερώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα ύδρευσης στο Ψάρι

 

Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, για τα προβλήματα ύδρευσης στο Ψάρι, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι “μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Ψαρίου Μεσσηνίας Δήμου Οιχαλίας η κατάσταση με το δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας. Ανησυχούν γιατί παρά τις προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις της χρήσης αμιάντου στην υγεία, η ύδρευση συνεχίζει να γίνεται μέσα από το παλαιό δίκτυο των αμιαντοσωλήνων, αν και έχει τοποθετηθεί νέο δίκτυο πλαστικών σωλήνων. Η επίκληση αρμοδίων ότι δεν έχουν γίνει αιτήσεις από τους κατοίκους για σύνδεση με το νέο δίκτυο δεν πείθει. Με δεδομένο ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα για καθαρό και φτηνό νερό και η πολιτεία έχει υποχρέωση να το παρέχει”.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό “τι μέτρα θα λάβει για να προχωρήσει η σύνδεση όλων των παροχών χωρίς κόστος και γραφειοκρατικά εμπόδια με το νέο δίκτυο ύδρευσης με πλαστικούς σωλήνες και να σταματήσει να χρησιμοποιείται το παλαιό δίκτυο με αμιαντοσωλήνες”.