Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 22:31

ΚΝΕ Μεσσηνίας κατά ΗΠΑ για Κούβα

Γράφτηκε από την

 

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας οργανώνει το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ αύριο Κυριακή, στις 8.30 το βράδυ, στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Καλεί τους νέους και τις νέες να εκφράσουν “με τη συμμετοχή τους την αλληλεγγύη τους στον κουβανικό λαό, που τις τελευταίες μέρες παλεύει ενάντια σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό σχέδιο εναντίον του”.

Το Τ.Σ. της ΚΝΕ, μεταξύ άλλων, παρατηρεί ότι “η Κούβα δεν είναι μόνη της! Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν! Εχουμε τη δύναμη να μην αφήσουμε να περάσουν στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα τα βρόμικα ψέματα του συστήματος. Γιατί η αλήθεια είναι ότι: Οι ΗΠΑ, μαζί με τη μαφία που δρα στο έδαφός τους, οργανώνουν αντικομμουνιστικές και αντεπαναστατικές διαδηλώσεις, στηρίζοντας τις δυνάμεις μέσα στην Κούβα που καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι που κάνουν το άσπρο μαύρο, παρουσιάζοντας ακόμη και διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης της Κούβας ως δήθεν αντίθετες σε αυτήν, προβάλλοντας συγκεντρώσεις που έγιναν σε Αίγυπτο και Ισπανία πριν χρόνια ως τάχα σημερινές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κούβα. Δε διστάζουν μπροστά σε κανένα ψέμα για να πετύχουν τον σκοπό τους. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός στη ζωή του είναι αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού απάνθρωπου αποκλεισμού των ΗΠΑ, που ξεκίνησε αμέσως μετά την Κουβανική Επανάσταση πριν 60 χρόνια. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι αυτές που δεν αφήνουν την Κούβα να ανασάνει. Κάτω οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών! Αλληλεγγύη στον ηρωικό κουβανικό λαό! Η Κούβα δεν είναι μόνη της, θα νικήσει!”.