Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 17:20

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Ανω Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Ανω Μεσσηνία

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Νίκο Καραθανασόπουλο, αποτελούμενο από τον δημοτικό σύμβουλο Οιχαλίας Κώστα Ρεϊτζόπουλο και άλλα στελέχη, περιόδευσε το Σάββατο στις πληγείσες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας.

Το πρωί συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Κώστα Δημητρακόπουλο, όπου ενημερώθηκε για τις καταστροφές, οι οποίες είναι μεγάλες και αφορούν με μια πρώτη εκτίμηση 80.000 ρίζες καμένα ελαιόδεντρα, καθώς και δεκάδες καμένα σπίτια, στάβλους και αποθήκες με ζωοτροφές.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τα χωριά Φίλια και Δεσύλλα.

Σε δηλώσεις του ο Ν. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε εγκληματικές τις ευθύνες που έχει τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών (καθαρισμοί, αντιπυρικές ζώνες κλπ), που αν είχαν ληφθεί, θα μπορούσαν να έχουν περιορίσει σημαντικά τις καταστροφές.

Ο κ. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για ασυνεννοησία και έλλειψη συντονισμού στην κατάσβεση. Ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι καταστροφές σε σπίτια, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καθώς και η απώλεια του εισοδήματος τα επόμενα χρόνια. Επίσης είπε ότι πρέπει να παρθούν από τώρα μέτρα προστασίας από πλημμύρες, γιατί το ανάγλυφο της περιοχής είναι τέτοιο που ευνοεί τη δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων μετά τις πυρκαγιές.


NEWSLETTER